dinsdag 25 augustus 2009

KORRE(LOOP)BRUGGEN WORDEN VEILIGER GEMAAKT

De fietsbruggen naast de Korrewegbrug, door een enkeling ook wel Gerrit Krolbrug genoemd, worden deze weken stevig onder handen genomen. De oude bovenlaag van de treden wordt er afgehaald en vervangen door nieuw en minder glad materiaal. Tijdens de lente- en zomerperiode gaf het omhoog of omlaag lopen met de fiets aan de hand amper problemen. Maar er hoefde maar een partij herfstbladeren of wintersneeuw op te liggen of het glibberen en glijden lag op de loer. Er zijn al mensen lelijk onderuit gegaan en dat kan natuurlijk niet in een fietsstad als Groningen.


Kijk voor een historische foto van de brug op:

http://beijumnieuws.blogspot.com/2009/06/de-korrewegbrug.html Op deze blog staat ook een foto van drie maanden geleden, vergelijk de toenmalige treden met die u hier links op de foto ziet. Een hele verbetering. Volleerde pizzabezorgers hebben trouwens maling aan de treden, de meesten rijden de brommer door de gleuf naar boven en ook weer naar beneden. Het ziet er altijd knap en beheerst uit hoe ze dat doen. Nu is het voor de gewone fietsers even dringen als de brug dicht gaat( de eeuwige discussie of de brug dan open of juist dicht gaat laat ik hier even), alleen de linker brug vanaf het Heerdenpad gezien is klaar en dus open. Van beide kanten wordt tijdelijk gebruikt gemaakt van de loop/fietsbrug. Wel eens een mooie foto gezien van de Korrewegbrug by night? Kijk op de site: http://www.flickr.com/photos/eworm/2938333367/

1 opmerking:

Anoniem zei

Voor fietsers en voetgangers is die open brug een goeie oefening in onthaasten. Beneden wachten, of toch maar die trap op? ik heb weleens gehad dat ik midden op die loopbrug moest toezien hoe alle verkeer weer op gang kwam. Voor niets al die trappen op... (René)