woensdag 12 augustus 2009

LUCHTVAARTPOLITIE BOOS OP BALLON FIESTA


Het zwartepietenspel over de bijna fatale afloop van het Ballon Fiësta is nog in volle gang. Er heeft zich nog een medespeler gemeld in de vorm van de luchtvaartpolitie.Die vind dat de organisatie het incident direct had moeten melden. Vreemd is dat organisator Arke Groenveld het hele gebeuren eerst relativeerde en bagataliseerde (viel wel mee en er was niet zoveel aan de hand) maar nu aangeeft dat de organisatie ' druk bezig is geweest met het verlenen van nazorg.' Hieruit blijkt maar weer dat grote volwassen mensen zich als kinderen kunnen gedragen. Anderen de schuld geven en met smoesjes je eruit proberen te praten.
De landelijk Dienst Luchtvaartpolitie is gepikeerd om het feit dat de speurders niet zijn ingelicht over de crash van de luchtballon tijdens het Ballon Fiësta Groningen afgelopen weekend. Tijdens dat evenement vloog een op drift geraakte luchtballon het publiek in. Er ontstond paniek en enkele toeschouwers liepen lichte verwondingen op.

Volgens een woordvoerder van de KLPD had de organisatie de Luchtvaartpolitie onmiddellijk moeten verwittigen. "Daartoe zijn ze verplicht. Wij zijn hier op zijn zachtst gezegd niet blij mee. Nu moeten wij op Youtube en via de krant vernemen wat er is gebeurd. Dat belemmert ons in ons onderzoek, dat wij altijd uitvoeren bij dit soort incidenten. Wij zullen nu alsnog onderzoek instellen en contact opnemen met de organisatie."

Volgens voorzitter Arke Groenveld van het Ballon Fiësta is het inlichten van de Luchtvaartpolitie na het incident er bij in geschoten. "Wij zijn druk geweest met de pers en het verlenen van nazorg, maar we zullen het nu onmiddellijk doen."
Bron: http://www.dvhn.nl/
Zie ook de reacties bij het ballonartikel van gisteren.
(met dank voor de opgestuurde foto)

4 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Hierbij de url van het artikel in het DvhN:

http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/article5018544.ece

Een zekere Jochem007 meldt in een reactie dat er geen politieagenten aanwezig waren tijdens de ballonnenfiësta. Kunnen meerdere personen dit bevestigen? Als dit waar is, gegeven het bezoekersaantal van 7500, is dit zeer opmerkelijk te noemen. Toch?

Op www.beijum.nl (de Digitale Wijk Beijum) staat een impressie van de Beijumer Erik Knollema.

Zie:
http://www.beijum.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=229&Itemid=0

Liesbeth zei

Kees,
Er was wel politie aanwezig.Ze stonden geparkeerd achter het parkeerplaats waar de auto's met de manden stonden!

Anoniem zei

Dacht je dat de Hermandad met z'n sterke arm zo'n reusachtige ballon kan tegenhouden?

Koos zei

Komkommertijd..