zondag 30 augustus 2009

NIEUWE SEIZOENSTART PAND49 MET JAN KENTEROm vier uur vanmiddag kwamen ongeveer 50 mensen af op de opening van een expositie van kunstenaar Jan Kenter. Cabaretier en vriend Jaap Mulder fungeerde tijdens de openingceremonie als sprekend kunstwerk, hij hield de toeschouwers voor wat het uiteindelijk betekend om kunstwerk te zijn: "Daar hang je dan." Het werk van Kenter kun je kenmerken als woest, heavy en confronterend(aldus een paar toeschouwers) maar tegelijkertijd ook als kwetsbaar, hij laat de mens in al zijn (blote) facetten zien. Zijn tekeningen en acrylschilderijen geven een indringend inkijkje achter de fa├žade van menselijke beschaving. Kenter wil het als het ware binnenste buiten keren, zie hiervoor ook zijn website http://www.jankenter.nl/

De komende week wordt hier een video geplaatst over de bijeenkomst van vanmiddag. De kop is er af, Pand 49 staat in de startblokken voor een nieuw en hopelijk spetterend kunstseizoen.
Bovenstaande artikel lag net panklaar of Hilda Hofstra stuurde foto's en een stuk tekst op. Beide foto's zijn van haar en ze schreef:

Zondagmiddag 30 augustus is in galerie Pand49 een bijzondere expositie geopend. De gebruikelijke toespraak over de inspiratie van de kunstenaar bleef achterwege. In plaats daarvan konden de bezoekers genieten van een actieve tweespraak van kunstenaar Jan Kenter met zijn werken. Dit weergaloos verbeeld en verteld door cabaretier Jaap Mulder. De spetters houtskool sprongen letterlijk rond en op Jaap Mulder toen de kunstenaar de laatste hand aan een schilderij legde. Vincent Kenter en Ruben Mul zorgden voor een aangename muzikale omlijsting.
Uniek werk in een bijzondere presentatie in Galerie Pand49. Ypemaheerd 49 . Open van di-zamiddag van 13.30 tot 17.00 uur. De expositie van Jan Kenter is tot 30 september.

Op de foto rechtsboven ziet u Jan Kenter vanaf de rug gezien, hij is bezig met een duoact over kunst samen met Jaap Mulder.
Foto's:Margriet van Dam, zie onderstaande reactie.

1 opmerking:

hilda hofstra zei

de fotos bij het artikel over Jan kenter zijn gemaakt door Margriet van Dam, ere wie ere toekomt.