maandag 31 augustus 2009

TRAINEN VOOR DE 4 MIJL VAN GRONINGEN

Vanochtend kwam er mail van de organisatie van ons aller 4 mijl:
Leuk dat je zondag 11 oktober meeloopt bij de 23e editie van de 4 Mijl van Groningen!
Dit is je startnummer: 13377

Vanaf eind september start de organisatie met het versturen van de startpakketten. Deze worden per post gestuurd naar het opgegeven adres. Uiterlijk dinsdag 6 oktober moeten alle deelnemers hun startpakket hebben ontvangen.
Al jaren ga ik een paar keer per week het huis uit om mezelf met sportschoenen, korte broek en shirt aan uit te laten in het Kardingepark. Het is niet alleen een verslavende hobby, maar ook een kwestie van leven of dood. Beter gezegd: van normaal blijven of gek worden. Als psychiatrisch medewerker zit ik vele uren per week tussen de depressies, angsten, paranoia en machteloosheid.(prima mensen verder, en gelukkig is er ook veel humor en positiviteit, maar dat terzijde) Dat moét er uitgerend, uitgezweet of uitgewaaid worden. Een gezonde geest huist nu eenmaal beter in een gezond en fit lichaam. Tel daarbij een druk gezinsleven, het bloggen en andere bezigheden. Ik moét mezelf uitlaten, en wat een kick achteraf, wat een geestelijk opgeruimd en schoon gevoel na het douchen.

Op 11 oktober is het weer zover, het zal weer een prachtdag worden voor hardlopend noord Nederland. Het gaat me er die zondag niet om een zo snel mogelijke tijd neer te zetten, ik loop de 4 mijl samen met een net 12 jarige zoon en het opsnuiven van de sfeer gaat nu eenmaal beter als je niet in de competitieve tunnel met jezelf zit. Valt er ook nog wat te zien en te zwaaien. Maar toch: trainen samen.
Een paar nachten geleden droomde ik over de 4 mijl. Er kwam geen einde aan het parcours, ik bleef maar op de Hereweg lopen en de Martinitoren kwam geen centimeter dichterbij. Het was lekker én beangstigend tegelijk. Badend in het zweet, buiten adem en 'lopend' met de benen op bed werd ik halfwakker van de wekkerradio. Maar de muziek die ik nog half dromend hoorde bracht me niet direct in de realiteit. Geloof het of niet, er speelde een nummer van de Golden Earing: another 45 miles to go...

(foto uit het archief, de hardlopers hebben niks met de 4 mijl van doen) http://www.4mijl.nl/

7 opmerkingen:

Kees Huizenga zei

Dit weblogbericht lijkt op "het dagboek van een herdershond" (die prachtige KRO-serie uit de jaren zeventig.

Wie laat wie nu uit?

Nynke Venema zei

Nachtmerrie? Het loopt wel los.

Johan Fehrmann zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Hoe doe je dat allemaal werken gezin bloggen en ook nog hardlopen. Waar haal je de energie vandaan

karin zei

mijn dochter 13 doet dit jaar ook weer mee na 2x ongetraind hem te hebben uiteglopen in 45/50 minuten is ze nu sinds kort aan het hardlopen puur om haar conditie verder op te bouwen en leuke bijkomstigeid een betere tijd op de 4mijl neerzetten.
Zei doet mee met haar school

Anoniem zei

Toen heten ze nog de Golden Earrings

Kees Huizenga zei

Hierop doelde ik:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Dagboek_van_een_herdershond

Zie verder op Google.