zaterdag 29 augustus 2009

ZIN OM MORGEN JAM TE MAKEN?

Beijum heeft een groot aandeel binnen Transition Town Groningen. Morgenmiddag is er een bijeenkomst georganiseerd aan de Grevingaheerd over zelf jam maken. Hieronder staat een gedeelte uit de recente nieuwsbrief van TT Groningen. De foto is van de volkstuin bij de Rensumaheerd.

30 augustus, 13.00 – 15.00 uur: samen jam maken
Nu de tuingroep een succes blijkt, wil Eveline Rodenburg het samen werken dit najaar graag uitbreiden naar het maken van jam.

Eveline: “Directe aanleiding is dat ik mijn vriezer leeg wil maken, die nu nog vol zit met de bessenoogst van dit voorjaar. De vriezer en koelkast wil ik namelijk bij wijze van experiment deze winter enkele maanden uitzetten. Bovendien is samen aan het werk zijn gezellig, je leert er iets van en het levert lokaal geproduceerd voedsel op. Voedsel zorgt in Nederland voor ruim een derde van onze CO2-uitstoot!”

Het werk bestaat uit jampotten schoonmaken en uitkoken, de jam maken, de potten vullen, etiketten maken en de afwas J. Het is zeker geen cursus: ieders inbreng is welkom. Er zijn in ieder geval veel lege glazen potjes nodig: niet al te grote, met goed sluitende metalen deksels. Ook recepten kun je inbrengen, of je eigen fruit. Ben je creatief, dan kun je misschien mooie etiketten maken. Het plan is een deel van de maaksels te verkopen tijdens bijeenkomsten van Transition Town Groningen, dat tenslotte grotendeels zonder subsidie draait.

Deze bijeenkomst is op zondag 30 augustus van 13.00 tot 15.00 uur op Grevingaheerd 151 in Groningen. (correctie: zie onderstaande reactie) De grootte van deze groep is maximaal zes mensen, dus geef je tijdig op! Wil je komen, heb je potjes over of heb je vragen, mail dan evelinerodenburg@bart.nl.


http://www.transitiontowngroningen.nl/

31 augustus, 19.30 – 22.00 uur: TransitieCaf√© en “A Farm for the Future”
Op maandagavond 31 augustus houden we voor het eerst TransitieCaf√© in De Groene Zon in Stadsboerderij De Wiershoeck in Beijum. Tegelijkertijd vertonen we in hetzelfde gebouw de documentaire “A Farm for the Future”.

(zie voor een aanvullende correctie onderstaande reactie van Eveline Rodenburg)

1 opmerking:

Unknown zei

Tijd en plaats zijn veranderd! vanaf 14.00 bij De Wiershoeck in plaats van bij mij thuis.