woensdag 2 februari 2011

BEIJUMER BUURTAGENTEN TWITTEREN AL LANGER

Internet is een probaat middel in de strijd tegen criminaliteit. Via You-Tube-video's zijn reeds verschillende zaken in de stad opgelost. Onze buurtagenten twitteren en al een paar maanden op los. Vanaf nu mogen al hun collega's in de stad hetzelfde doen. (Pardon, binnen drie maanden, zie bericht)

Alle 150 Groningse buurt- en jeugdagenten krijgen binnen 3 maanden een BlackBerry Torch met toegang tot kantoorsystemen en sociale media. Daarmee wil de politie de voordelen van websites zoals Twitter en YouTube uitbuiten.

Er zijn al zestig wijk- en jeugdagenten die met een soortgelijke smartphone werken. Maar straks kan iedereen in Groningen zijn of haar politieman via bijvoorbeeld Twitter volgen.

“Sociale media zijn een heel laagdrempelige manier om dichter bij de burger te komen”, aldus politiewoordvoerder Paul Heidanus. “Het levert geregeld goede tips en ideeën op, zo melden zich via YouTube geregeld bruikbare getuigen.”

De agenten krijgen geen strenge richtlijnen mee voor het gebruik van de diverse websites. Heidanus: “We vertrouwen op hun professionaliteit. Ze weten zelf wel dat ze de privacy van mensen niet mogen schenden.”

http://twitter.com/klaas_vaneeks
http://twitter.com/r_hofman

1 opmerking:

Karin.P. zei

Je vergeet de jeugdagenten waarvan Inge toch wel de actievste is en erg leuk om te volgen :)

http://twitter.com/#!/Inge_Warringa en (nog) niet zo actief http://twitter.com/#!/d_laanstra zei hebben voor de jeugd ook een hyves aangemaakt: http://jeugdagentkardinge.hyves.nl