woensdag 23 februari 2011

HEERDENPAD NOG "VEILIGER" GEMAAKT

De afgelopen dagen zijn nog meer takken, struiken en bosjes rondom het Heerdenpad weggehaald. In een eerder blogbericht, op 17 januari, hebt u kunnen lezen dat de gemeente Groningen hiermee is begonnen om ons aller fietspad veiliger te maken. Zie onderstaande link. Deze foto is dinsdagmiddag gemaakt, duidelijk is te zien dat het 'groen' ter hoogte van de in- en uitrit Beijum Zuid nog meer is uitgedunt dan dat het al was. Het roept wat mij betreft vragen op: zou dit om half vier 's nachts een verschil maken? Zal een struikrover of verkrachter zich laten weerhouden door een paar verwijderde struiken? Nee, het gaat me er niet om hier een beetje goedkoop te gaan lopen mekkeren vanaf de zijlijn. Alle pogingen om nachtelijke fietsers een prettiger gevoel te geven zijn welkom. Maar waarschijnlijk zijn een of twee zieke figuren verantwoordelijk voor de onveiligheidsgevoelens die leven rond ons fietspad. Dankzij hen mag veel toekomstig groen- voorjaar!- wijken op dé fietsader richting groenste wijk van de stad. Wat moet dat nou als in het Groene Hart van Beijum een paar overvallen of aanrandingen plaats zou vinden? Nee, laten we het niet hopen, veiligheid is een groot goed. Maar het is onbegonnen werk om alles aan te passen aan de ziekelijke neigingen van een paar enkelingen. http://beijumnieuws.blogspot.com/2011/01/struiken-wijken-voor-struikrovers.html

1 opmerking:

Kees K. zei

Nee, dit gaat niet helpen als ik de omgeving zo bekijk en me indenk dat het zomer is (helaas kan ik niet fietsen, dus ken het niet live). Maar op de vraag wat de nachtelijke fietsers een prettiger gevoel zou geven, zou ik zeggen, doe zoiets als een filestoplicht, Dus het licht is rood als er minder dan 4 fietsers voor het stoplicht staan, Als er 4 zijn wordt het groen. Dan is er gezelschap.

En alles aanpassen aan de neigingen van enkelingen? Nee, niet doen. Gewoon zelf de wapens ter hand nemen: (echte) pepperspray of olijfolie-spray of de beste: een hele grote bek opzetten en veel geluid maken.

Trouwens ook wel interessant dat je 'struikrovers' in dit geval moet lezen als de gemeente.