vrijdag 18 februari 2011

DE STATENVERKIEZINGEN KOMEN ER AAN (2)


Lezer Max Mischa sneed het onderwerp PVV vorige week aan in zijn column op Beijumnieuws. En op internet ciculeert op het ogenblik een video die deze Partij voor de Vrijheid op de korrel neemt. Want, gaat die vrijheid wel voor iedereen op? Of geldt dat alleen voor de eigen stemmers en aanhangers? Kinderen herhalen op de video letterlijk wat Wilders vaak verkondigt. Harde en diskwalificerende termen uit kindermondjes horen, dat is schrikken. Maar, er werd ook een meisje opgevoerd in Fitna. Een film die velen tegen de borst stuitte. Kritiek op de Islam moet kunnen. Toch? Kritiek op de PVV ligt klaarblijkelijk gevoeliger. De partij die vindt dat moslims zich zo gauw gekwetst voelen en geen gevoel voor humor hebben, reageert diezelfde partij nou niet net zo op de eigen teentjes getrapt? Er moest een kamer in het gebouw van de de Tweede Kamer komen waarin verboden cartoons zouden worden opgehangen. Zeg maar, een soort kamer voor de Vrijheid. Goed voorstel van de PVV. Maar, mag die cartoon over de PVV van de VARA daar dan ook hangen? De cartoon waar Wilders van op zijn achterste poten ging staan en het debat van eergisteren afzegde? Een cartoon over Mohammed moet blijkbaar kunnen, maar, oei, niet een van Wilders...Discusseer eventueel even mee. Ondergetekende is in een christelijke cultuur opgegroeid: wat u niet wil wat u geschiedt, doe dat ook een ander niet. Dat is het eerste wat bij me op komt. Niet gekwetst willen worden, ok, maar kwets dan zelf ook niet.
Max Mischa stuurde nog twee politieke columns op. De eerstvolgende wordt aanstaande maandag gepubliceert.

13 opmerkingen:

Gerda zei

Oh wordt Max Micha nu de politieke column schrijver van BN of is het andersom van Groninger Krant en BN kopieert. Democratie is vertegenwoordiging van de achterban in de Eerste en Tweede Kamer en die gaan democratisch stemmen.
En dat is niet het constant aanvallen van mensen die op een andere partij dan je eigen stemmen. Ik ben geen PVV stemster.
Maar mensen moeten de kracht halen uit eigen politiek partij punten en dat vertegenwoordigen, i.p.v. constant anders denkenden aan te vallen.

Want dan valt er over alle Politieke Partijen wel een column te schrijven.

Angst is een slechte raadgever!

Gerda zei

Over een christelijke cultuur kan ik dan zeggen m.b.t. dit spreekwoord.
Toen wij goedkope arbeidskrachten in de Koloniën nodig hadden kochten wij slaven.
Dus ook cultuurvisies kunnen wijzigen.

Ik denk dat goed luisteren eerst komt.

Anoniem zei

Slaven? Misbruik van kinderen...

Geert W. zei

Volgens mij lees ik nu al iemand haar gedachtengoed die zich gepasseerd voelt? Er is nog niks geplaatst en toch al een reaktie?

Waarom alleen reacties op politieke stukken en niet alle andere artikelen die worden aangesneden op deze blog.

Wel leuk om te zien dat men bijna nergens op reageert maar wel op "politieke stukken".

Ooh ja, vergeet niet te stemmen.

Groeten,

Geert W.

Anoniem zei

@GW, wat bedoel je?

Johan Fehrmann zei

Graag niet meer anoniem op dit bericht reageren. Voor of tegen PVV maakt me niks uit. Liever respect voor elkaars mening/politieke kleur.

Anoniem zei

De tweede wereld oorlog in een discussie betrekken is een vorm van machteloosheid. De discussie is eigenlijk al verloren voor diegene die het op deze manier uit.

zie ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_van_Godwin

of de engelse wat uitgebreidere variant: http://en.wikipedia.org/wiki/Godwin%27s_law

Joshua zei

@anoniem, 22.24 uur:
Je begint zelf over WO2. Waarom begin je derover terwijl het hier niet genoemd wordt?

Anoniem zei

@Joshua

Misschien dat je eerst even moet inlezen wat er gebeurd is afgelopen week? Vara en cartoon? En de toon dat het op deze blog neergezet wordt alsof het de gewoonste zaak van de wereld is omdat de ander ook op een dergelijke onsmakelijke manier tekeer gaat?

-1 vara dus.

Kees K. zei

Een cartoon over Wilders, ja, dat moet kunnen. Een weigering van Wilders om nog met de Vara om te gaan? Ja, dat moet zeker kunnnen. Een cartoon over Mohammed? Ja, dat moet kunnen. De maker van die cartoon willen doden? Nee, dat moet zeker niet kunnen. Pas op Johan, als je wilt dat dingen niet aan anderen aangedaan worden als je zelf ook niet zo aangedaan wilt worden, moet je ook geen appels met peren vergelijken.

Hans K. zei

Goh,geen appels met peren mogen vergelijken? Laat dan de moslims de moslims. En de koran de koran. Van Kees K mogen de moslims hard aangevallen worden. Maar van zijn Leider moet je afblijven. Gelijke moslims, gelijke kappen(:,==

Kees Huizenga zei

Het voorstel van de PVV-lijsttrekker van Noord Holland, Hero Brinkman, is om moslims met hoofddoekjes op termijn niet toe te laten in het openbaar vervoer. Hij deed dit gruwelijk voorstel bij Pauw & Witteman van 10 februari 2011. Dit doet mij denken aan de burgerrechtenactie van Rosa Parks in de staat Alabama. Op 1 december 1955.

Het idee van Hero Brinkman staat in:
http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5066/VK-dossier-Statenverkiezingen/article/detail/1836231/2011/02/18/De-Provincie-Kiest---Hoofddoekjes-in-Noord-Holland.dhtml


Informatie over Rosa Parks: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rosa_Parks

Citaat:
“Parks werd geboren in Tuskegee, Alabama. Ze werkte het grootste deel van haar leven als naaister. Begin jaren '50 werd ze actief in de Amerikaanse burgerrechtenbeweging. Ze werkte ook als secretaresse voor de NAACP in Montgomery. Op 1 december 1955 weigerde ze om haar zitplaats in een bus af te staan en achter in de bus te gaan zitten, zoals de wet in Alabama dat toen voorschreef. De politie werd erbij geroepen en Parks kreeg een boete van $10. Toen ze weigerde te betalen, werd ze gearresteerd en in februari 1956 berecht voor verstoring van de openbare orde.

Martin Luther King kreeg lucht van de zaak, en begon de geweldloze "Montgomery-busboycot", waardoor het busbedrijf bijna failliet ging en uiteindelijk de scheiding van blanken en zwarten in haar bussen moest afschaffen. Dit leidde tot meer protesten tegen de rassensegregatie. Intussen was de rechtszaak van Rosa Parks bij het Amerikaanse Hooggerechtshof beland, dat haar in het gelijk stelde en de scheiding tussen blanken en zwarten ongrondwettig verklaarde.” Einde citaat.


De PVV is voor “tuigdorpen”. Nog even en de PVV is voorstander van “Moslimviertels” en “Marokkanendorpen”.
Vergelijk de Judenviertels (Jodenbuurten/Jodenwijken) tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Gelukkig zijn er PVV-stemmers die afstand nemen van Hero Brinkman. Maar Geert Wilders gedoogt deze grondwettelijke en volkenrechtelijke onzin van Hero Brinkman wel. In strijd met zijn ambtseed als lid van de Tweede Kamer (zie art. 60 van onze Grondwet).

De PVV staat voor discriminatie op grond van kleding en godsdienst. In strijd met artikel 1 van onze Grondwet (non-discriminatie, gelijke behandeling) en art. 14 van het Europees Verdrag tot bescherming van de rechten van de mens en de fundamentele vrijheden (Verbod van discriminatie, EVRM, Rome, 1950, gegeven de gepleegde misdaden tijdens WO II).


Vraag: wanneer trekt het CDA de stekker uit het kabinet-Rutte? Hoelang wordt de PVV nog gedoogd?

Kees K. zei

@Hans K., kun je wel lezen? Ik wil het je wel leren hoor, ook als het gaat om de Koran.