zaterdag 5 februari 2011

ZONNEPANELEN WACHTEN OP ZON

De foto laat een huis aan de Holmsterheerd zien. Het dak is voorzien van zonnepanelen. Op een grauwe dag als vandaag hebben de panelen geen functie. Maar in het voorjaar en de daarop volgende zomer zullen ze weer voor de nodige energie gaan zorgen. Dit bericht stond een paar weken geleden op de site van het Dagblad:
Assenaren kunnen vanaf vrijdag binnen 30 seconden online berekenen of het gebruik van zonnepanelen op het dak van hun woning rendabel is. De gemeente heeft hiertoe zelf een instrument ontwikkeld en hoopt hiermee de toepassing van groene energie te stimuleren.

Voor het berekenen van de opbrengst van de toepassing van zonne-energie zijn al diverse rekenmodellen op de markt. De door Assen ontwikkelde methode onderscheidt zich omdat wordt uitgegaan van de geografische gegeven uit de gemeentelijke administratie. Dit wordt visueel gemaakt door GoogleMaps.

http://www.dvhn.nl/nieuws/drenthe/article6683559.ece

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Johan,
even ter aanvulling van dit artikel.
De foto toont onze collectoren. Gelukkig doen ze ook bij een winterzonnetje nog wat, soms komt de boiler tot 40 graden. verder kunnen we vanaf mei bijna geheel douchen op het warme water van de zon.'s zomers komt de boiler ruim boven 80 graden
Verder staan er inderdaad zonnepanelen op het dak. Die doen deze periode niet veel, een paar kw in de week, gemiddeld doen we met 8 panelen zo'n 1000kwh per jaar (8=150wpiek) de panelen hadden we met de oude subsidie regeling gekocht en waren na 6 jaar terug verdiend. De zonneboiler staat nu 1 jaar op het dak.
groet,
Floris , bewoner pand Holmsterheerd