zaterdag 26 februari 2011

RING OOST OP DE SCHOP (1)

De werkzaamheden op de Oostelijke Ringweg ter hoogte van Lewenborg inspireerde ondergetekende om er een video van te maken. Met de Volkswagen Jetta werd koers gezet richting Lewenborg. De video loopt in eerste instantie tot een paar honderd meter voorbij de toekomstige rotonde bij deze buurwijk. Daarna gaat de tocht weer terug naar de groenste wijk van de stad Groningen. De Beneluxweg is natuurlijk geen snelweg, geen Autobahn. Toch koos ik er voor om de video vergezeld te laten gaan met muziek van Kraftwerk. Jawel, het nummer heet... Autobahn.

Elke twee tot drie maanden wordt vanaf nu een nieuwe video van de Oostelijke ringweg naar Lewenborg vice versa gemaakt, zodat u de ontwikkelingen en veranderingen ook enigszins digitaal kunt volgen. Rij even mee en luister naar Autobahn.

Ongelijkvloers
Vanaf dit jaar gaan de provincie Groningen en de gemeente Groningen de kruisingen van de oostelijke ringweg van Groningen ongelijkvloers maken. De kruispunten met verkeerslichten maken plaats voor viaducten en nieuwe op- en afritten. Voorjaar 2009 werd het totale plan voor de oostelijke ringweg vastgesteld; nu werken de provincie en de gemeente de losse onderdelen verder uit. Begonnen wordt met de kruising Lewenborg/Ulgersmaborg, de kruising bij Kardinge en de kruising bij Beijum-Zuid/de Hunze. De kruisingen bij Beijum-Noord/de Hunze en de Groningerweg volgen later. De werkzaamheden gaan circa vier jaar duren.

http://www.ringgroningen.nl/

Geen opmerkingen: