maandag 21 februari 2011

VERMAAK JEZELF IN DE KROKUSVAKANTIE (Kardinge?)

In Beijum is deze krokusvakantie niks georganiseerd. Waarom weet ik niet. Tijdens de herfst-en kerstvakantie waren er allerhande activiteiten vanuit o.a. het MJD en Jongerenwerk op poten gezet. Nu, op driekwart van februari, helemaal niks. Persoonlijk vind ik dat geen probleem. Hoezo steeds 'van hogerhand' activiteiten aangeboden moeten krijgen? Kun je jezelf niet vermaken? Moet alles voorgekauwd worden? Oh oh, net had ik dit opgeschreven of ik las op http://www.oogtv.nl/: Neem een duik in het zwembad.
Jong en oud kunnen tijdens de voorjaarsvakantie deelnemen aan verschillende activiteiten. Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 februari is er volop te doen in de stad.
In het zwembad van Kardinge, het Helperbad en in De Parrel zijn tijdens de voorjaarsvakantie verschillende evenementen. Er zijn mogelijkheden tot duiken, discozwemmen en er worden verschillende estafettes georganiseerd. Elke middag is er weer een andere bezigheid in de baden.
Op de ijsbaan van Kardinge kunnen jeugd en volwassenen deze week een spoedcursus schaatsen nemen. Tevens zijn er in De Wijert op 22, 23 en 24 februari workhops om nestkasten te bouwen en te versieren.

Slaap uit, doe niks, hang voor de buis, zit voor de tv, eet uit je neus, of...neem een duik in Kardinge.

1 opmerking:

Kees K. zei

Vroeger, lang geleden natuurlijk, kreeg je vakantie en was je blij dat je niet naar school hoefde. Ik weet zeker dat als er toen een overheid was geweest die een programma voor me op had gezet hoe me te vermaken, ik daar van gespijbeld had. Ik krijg vaak de indruk dat 'het geld' op moet, dus dat overheidsorganen als mjd, lokaal akkoord etc, hoe dan ook iets moeten doen met het geld. Dat komt natuurlijk door de aloude ambtelijke begrotingsstrategie: als het budget voor dit jaar niet gehaald wordt (lees: het geld uitgegeven wordt), dan wordt het budget voor het komende jaar gekort. Lang leve de vrije vakantie, zelfs al lig je neusvretend hangend op de bank voor de tv met chips je gewicht te verhogen.