zaterdag 5 februari 2011

DE FIETSENMAKERS VAN RIJWIELHANDEL POSTMA

Afgelopen vrijdag liep ondergetekende de rijwielzaak van Albert Postma binnen. Het rook er naar degelijkheid en vakmanschap. Dat moet de lezer eventueel zelf maar controleren, maar wat wel even kan is een blogbericht schrijven over de enige echte fietsenmakerszaak van Beijum. Postma wilde wel even op de foto en u ziet hem hier samen met medewerker Nick achter de toonbank staan. Hem interviewen hoeft eigenlijk niet, in dit digitale tijdperk heeft hij net als bijna iedere andere ondernemer een eigen site. Wat staat er o.a. op?
In 1984 begon Albert Postma zijn carriere als fietsmonteur in het pand naast het Hof van Beijum bij de firma van Brugge. Getrouwd werd er met Marleen. Zo werden Albert en Marleen vanaf 2002 de eigenaar van deze fietswinkel die gespecialiseerd is in het verkopen en repareren van fietsen. Dit gebeurd door en voor liefhebbers van fietsen. Kenmerkend hiervoor zijn bijvoorbeeld de fietsen die Albert Postma gebruikt, een racefiets, een Cyclecrossfiets, een ATB, een tandem en Albert en Marleen maken samen met veel plezier ook gebruik van een electrisch ondersteunde Gazelle Innergy. Het werd drukker en drukker zodat in 2008 Nick het team kwam versterken. Ook Nick heeft het fiets-virus te pakken en fietst elke dag op en neer van zijn woonhuis in Kantens naar de winkel in Beijum. Mede hierdoor heeft Postma fietsen in nog geen 10 jaar tijd een gedegen naam opgebouwd in Beijum en omstreken.

In 2007 is Postma fietsen verder gegaan in een nieuw pand aan de busbaan bij het winkelcentrum in Beijum. De winkel is een echte wijk voorziening en wij zorgen er dan ook graag voor dat de inwoners van de wijk mobiel blijven. Naast ons vakbekwame team speelt ook de service hierin een belangrijke rol.

Tijdens het schrijven van dit blogbericht herinnerde ik me een slogan uit de Veenkoloniën van een fietsmaker aldaar. Eind jaren zestig was dat: koop bij de man die ook repareren kan!
Zie in het vervolg ook bij de link links. http://www.postmafietsen.nl/

1 opmerking:

Anoniem zei

de grootste afzetter die er maar bestaan meneer Postma...Nooit never nooit meer dat ik daar ook nog maar 1 fiets heenbreng..Hij repareert, maar je kan vervolgens tot drie keer aan toe terug, hij laat je ook vrolijk drie keer betalen voor hetzelfde euvel en als je eenmaal aan het einde van je latijn bent, ontdekt hebt door een second opinion dat hij degene is die iets niet goed gerepareerd heeft, je je verhaal op een nette manier gaat halen weet meneer van niks, ligt allemaal aan Uw fiets mevrouw..Jaja..ti's wel goed, maar mijn geld kan ik overal kwijt en niet meer bij Postma in dit geval.