woensdag 2 februari 2011

EVEN EEN GRAFBERICHT TUSSENDOOR

Deze foto is op de grens van de Fultsemaheerd en de Jensemaheerd gemaakt. Ondergetekende kwam er op de fiets langs, en de eerste associatie die bij me op kwam was: hé, dat lijkt wel een graf. Toch maar even stoppen en teruglopen. Nee, een graf, dat slaat bij nader inzien nergens op. Toch, de voorste steen op de foto creëerde voor mij het grafbeeld. Alsof er een geboorte- en sterfdatum op zou kunnen staan met de tekst: hier ligt..., weduwnaar van..., zoiets. De drie andere keien associeerde ik met kabouterhunnebedden. Hoe zijn die joekels van keien in vredesnaam in Beijum terecht gekomen? Hebben ze alle vier een gezamenlijke geschiedenis? Maar goed, dat ter zijde. Over sterven gesproken, wist u dat er een site bestaat waarop je sterfdatum uitgerekend kan worden? Sterker, je kunt de sterfdatum van iemand anders laten berekenen. Zo heeft iemand 'bepaald' dat ondergetekende op 18 maart 2033 zal sterven. Ik heb nog 8057 dagen te gaan. Leuk om te weten. En om je eigen rouwadvertentie vast te kunnen aanschouwen..
http://www.sterfdatum.nl/?pi=257902&name=johan-fehrmann

Kijk voor de aardigheid (wat je maar aardig noemt) op http://www.sterfdatum.nl/

We hebben in het groenste dorp van de stad Groningen een kerk, een kroeg, een winkelcentrum, en veel meer. Maar geen kerkhofje. Nou wil ik niet op zaken vooruit lopen. Maar wat lijkt het me een 'leuk' vooruitzicht om op 24 maart 2033 in het Groene Hart op een wijkkerkhofje ter aarde te worden besteld.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat houdt dus in dat we nooit maar dan ook nooit van je afkomen Johan je blijft maar in Beijum rondspoken.hahahahahaha.

Anoniem zei

het was een zitje op het grasveld bij de Jensemaheerd. Er is best wat leuks mee te doen. Maar hoe krijg je die keien ergens heen?
ha ha een soort hunebed op plein oost?

Alie zei

Kan best leuk zijn als klimobject. Ik herinner me dat er vroeger in Vinkhuizen een soort zit/klimding was van ijzer. Daar kon je altijd vreselijk leuk op spelen als mams aan het boodschappen was. Volgens mij is het gevaarte inmiddels neergestreken in winkelcentrum Selwerd, maar daar gebeurd er niks mee. Misschien weer een idee voor het plein? Haal dat ijzeren ding uit Selwerd hier naartoe! Of bouw een Hunebed inderdaad :-)