zondag 20 februari 2011

KRUISPUNT LEWENBORG OP DE SCHOP

Vanmiddag omstreeks twee uur reed ondergetekende voorbij Lewenborg, zie foto. Op dat moment waren arbeidskrachten bezig om de palen waar de verkeerslampen d.m.v. een dwarsbalk overheen hangen met snijbranders weg te halen. De verkeerslichten zijn nu definitief verleden tijd, er zal een rotonde gebouwd worden en dat zal de hele aanblik van dé ingang naar onze buurwijk drastisch veranderen. Op de foto ziet u een hijskraan die de verkeerslichtenstellage weg zal takelen. Nee, het is geen Beijumnieuws, maar we kunnen de boel wel een beetje afkijken. Over niet al te lange tijd zal ook het kruispunt Beijum- Zuid met de Beneluxweg op de schop gaan. Een betere doorstroming is ook hier niet verkeerd. Maar komt er ook eerst een kaalslag rond ons kruispunt? Wordt dé ingang naar de groenste wijk van de stad van zijn groen ontdaan? De tijd zal het leren. Ik zal dit kruispunt de komende periode via Beijumnieuws blijven volgen.
Update 21/2, 18:15 uur. Kijk even op Lijn6: http://lijn6.com/index.php?option=com_content&view=article&id=451:kruising-lewenborgulgersmaborg-182-73-gesloten&catid=44&Itemid=60

2 opmerkingen:

Alie zei

Ik hou mn hart vast hoe het de komende jaren zal gaan. Vast veel, erg veel omrijden ed. Ik hoop werkelijk als ze bij ons aan de gang gaan dat dan de busbaan oid tijdelijk opengesteld wordt of er een ander alternatief wordt geboden om Beijum toch via afslag zuid binnen te komen. Ik hoop niet dat ze denken, er zijn toch 2 afslagen, dus kunnen we er wel 1 volledig afsluiten. Dat zal betekenen dat ik (en veel beijumers met mij) de hele wijkring (lees 3km!!) langs moet rijden om thuis te komen.. Daar hebben ze toch zeker wel over nagedacht???
Volg de perikelen/besprekingen niet zo, maar ik ben zeer benieuwd.
Zijn de afslagen naar Lewenborg de hele dag dicht, of alleen in de nacht? Wie weet dat?

Arend zei

De afslagen naar Lewenborg zijn dag en nacht afgesloten. Lewenborg is nu te bereiken via het Damsterdiep en via de afslag Kardinge. Tijdelijk is de busbaan opengesteld voor het verkeer.
Voor Beijum zal het in de toekomst net zo worden denk ik. Via Kardinge over de busbaan de wijk in en uit. Geef één en ander aan bij informatieavonden en het informatiecentrum. Misschien helpt het....