dinsdag 15 februari 2011

UIT DE OUDE DOOS (53)

Afgelopen week had ondergetekende contact met Jaap van Leeuwen, van uitgeverij Leander en de Regiokrant, over het Beijumer Boek dat komend najaar van de persen zal gaan rollen. Over de inhoud van het boek zal ik (nog) niet teveel mededelingen doen, dat komt t.z.t. wel in de publiciteit. Wel zijn we beiden in bezit van historisch materiaal over de groenste wijk van de stad. Waarom elkaar niet versterken? Van Leeuwen kreeg van mij het een en ander dat relevant kan zijn voor Het Boek, en ik kreeg van hem weer materiaal voor deze serie. Zoals dit, zie boven. U moet het even groter klikken om het goed te kunnen bekijken. Een conceptplan van de projectgroep Beijum uit 1972. De gekste en leukste wijk van de stad Groningen moest nog gebouwd worden. U ziet dat er plannen waren om nog een soort van wijk te bouwen, en wel tussen Lewenborg en Beijum in: Oosterhuizen. En midden in wat nu recreatiepark Kardinge is zou een stadsdeelcentrum gebouwd worden. En bij Lewenborg was nog een wijkje bedacht: de Rollen. Het is allemaal anders gelopen. En misschien maar goed ook, want dit plan laat ook de bouw van kantorenflats zien in Kardinge.

Beijum is nog maar 33 jaar oud. Maar het heeft al een rijke historie. In september kunt u smullen. Het Boek over Beijum is in wording.

1 opmerking:

Kees K. zei

Ben heel benieuwd naar het boek en net zo blij dat de plantekening (hopelijk, want met de ambtenarij weet je dat maar nooit, zie de golfbaanplannen) in het ronde archief verdwenen is.