maandag 14 februari 2011

"GEERT WILDERS IS BANG VOOR DEMOCRATIE"

De Statenverkiezingen komen er aan. Het inspireerde Beijumnieuwslezer Max Micha tot het schrijven van een column.

Voor democratie hoef je niet op de PVV te stemmen.Veel mensen hebben 9 juni 2010 tijdens de afgelopen 2de kamer verkiezingen hun onderbuik gevoelens laten spreken en gekozen voor de Partij Voor de Vrijheid. Dit alles aangewakkerd door het ongenuanceerde taalgebruik van Wilders. De charismatische Geert maakte op een handige manier gebruik van massa psychologie om mensen toe te spreken in gewone burgertaal in tijden van economische malaise. Als een man van het volk, meeliftend op het succes en van Fortuyn, het verdriet van Theo van Gogh en op het falen van kabinet Balkenende IV. Maar was dit ook oprecht, of was dit alleen maar om een mogelijkheid te creëren, over de rug van de bevolking, om als partij in de 2de kamer te kunnen plaatsnemen?
Het gaat Wilders natuurlijk niet in de koude kleren zitten als men hem in 2004 uit de VVD zet vanwege zijn te rechtse koers en anti-islamitische denkwijze. Geert wilde zich niet conformeren aan de partijlijn van de VVD en werd gewipt door de voormalige staatssecretaris van sociale zaken en werkgelegenheid, Marc Rutte, tevens VVD campagneleider. Een liberale rising star binnen de VVD die er voor pleite, samen met Schultz van Haegen, om van de VVD een sociaal-liberale partij te maken. Hoe zou onze minister president tegenwoordig zijn partij bestempelen? Maar dat even ter zijde.
Tot nu toe is alles wat de PVV belooft heeft lucht, niet meer en niets minder. Het enige voordeel is er geweest voor de PVV als partij en dit in de vorm van een gedoogpartij in de huidige regering. Regeren wou Geert niet omdat hij nooit de juiste mensen had kunnen krijgen met voldoende kennis. De burger heeft een stuk snelweg gekregen waar je 130 mag rijden en 1 jaar pensioenvoordeel. Waarvoor dank Geert! Hierbij zijn bijna alle standpunten die Geert beloofde aan Nederland gevallen of dermate afgezwakt in het gedoog akkoord dat ze niet meer herkenbaar zijn als zijnde authentiek PVV geluid, waar 1,5 miljoen mensen voor kozen. Geert en de zijnen hebben het voor mekaar. Waar ze zo tegen waren is, is zo in hun voordeel uitgevallen. De PVV is een Haags elite clubje geworden die de burger veel geld kost. Met name de dubbele functies in de gemeenteraad en de 2de kamer, de zitting van de 2de Kamerleden van de PVV op de lijst van de Provinciale Staten. Wachtgeldregeling van weggelopen PVV leden bij de gemeenteraad. Diegene die in het begin het hardst tegen dit soort praktijken waren profiteren nu des te meer.
Mubarak is zo wijs geweest om naar de rest van de wereld te luisteren en af te treden om zo het land toch de kans te geven op een democratische toekomst. Wilders is dit absoluut niet van plan, hoe vaak Hero Brinkman ook blijft zeuren. Wilders is bang om door zijn eigen partij of eigen achterban afgezet te worden als partij voorzitter. Bang voor de democratie. De partij roept op tot preventief aanvallen van Iran door Wim Kortenoeven op 14-12-2010. De partij wil de Islam niet erkennen als een geloof en de partij wil geen democratisch partij systeem. Voorbeelden genoeg van merkwaardige politieke ideeën. Meer handen in de zorg en dieren politie. Ik heb ze nog niet gezien. Men kan van de veronderstelling uitgaan dat de PVV geen lang leven beschoren is indien de partij op deze manier naar buiten blijft treden.
Denkt u, als kiezer dat de PVV het interesseert wie plaats nemen op de lijst voor de PVV in de Provinciale Staten? Denkt u nu echt dat de PVV interesse heeft in onze provinciepolitiek? Het gaat alleen maar om een ding, en dat is de verkiezing van leden van de Eerste Kamer in mei 2011 door de Provinciale Staten leden. Hoe meer PVV’ers in de provincie komen, hoe meer macht de PVV zal krijgen in de 1ste Kamer. Laten we hopen dat Nederland tijdens de Provinciale Statenverkiezingen verstandig kiest en niet massaal op de PVV stemt. Door te stemmen op de PVV, stemmen we de democratie weg!
Max Micha

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Mohammed cartoons mogen van de Pvv. Niet een van de PVV-')...

Joshua zei

Dank u, oh dank u!

Gerda zei

Vreemde column, zeker nadat Max Micha op de Gelkinghe in november onderstaande reakties gaf.

Als de PVV uit engelen bestond waren ze niet in de politiek gegaan. De hedendaagse journalisten moeten zich schamen met hun beerput journalistiek!

Beste Gelkinghe, bij andere partijen is ook genoeg naar boven gekomen, groen links met Duyvendak, pvda lid Hamid Houda, allemaal veel ergere vergrijpen, maar daar wordt niet meer over gesproken. "Laat hij die zonder zonde is de eerste steen werpen". We staan allemaal wel bij justitie geregistreerd, als is het voor een parkeerbon. Laten we ons focussen op goed beleid en hervorming dit komend kabinet en ophouden met veroordelen.

willem zei

Gerda chapeau heir spreekt iemand een waar woord.

Anoniem zei

Ik zie nergens in je verhaal punten wat tegen de democratie zou zijn. Integendeel je verhaal laat zien hoe de PVV (democratisch) moet samenwerken.

De PVV is wat extremistischer in de uitspraken/standpunten ja. Dat is dan gelijk een punt waardoor ze opvallen en je ze beter kunt beoordelen op wat ze fout en goed doen. Integendeel tot een bijvoorbeeld pvda die veel gematigder is in het uitzetten van een beleid en daardoor niet zo opvallen als ze iets fout of goed doen en kunnen daarom makkelijker met de wind meedraaien om de stemming te beïnvloeden (tenzij het om de allochtonen gaat natuurlijk want daar mag gewoon niet over gesproken worden en moet we ze met vijf sterren hotels ontvangen).

Voor de rest ben ik geen PVV stemmer, maar het is imho wel goed dat er een frisse, als we het in hokjes moeten plaatsen, rechtse tegenwind is in de politiek.

Ga ik maar niet praten over een partij voor de dieren... mijn god zeg... een politieke partij voor de dieren... dan heb ik nog liever groenlinks als ik moest kiezen uit twee kwaden.

Anoniem zei

Ter correctie: Wilders is uit de VVD gestapt omdat hij vond van niet, maar de VVD van wel dat Turkije lid moest worden van de VVD.

Voor de rest: ik ken geen voorbeelden waaruit blijkt dat de islam democratisch is.

(René)

Anoniem zei

Herstel: lid mócht worden van de EG.

Anoniem zei

Who the fuck is Gelkinghe?
PVV, vrijheid voor witte NL-ers..

Kees K. zei

Mooi stukje demagogiek van een onwetende. Heeft blijkbaar niet zo lang politieke interesses. Met Gerda eens, alle partijen hebben hun makke en aan de macht komen is hun doel. En ook ik zie niet dat de pvv de democratie of de vrije meningsuiting geweld aan wil doen, integendeel.

En denkt die Max nu echt dat die andere partijen bij de provinciale staten verkiezing iets anders op het oog hebben dan macht in de 1e kamer? Neem bijvoorbeeld de idiote houding van pvda en wat andere linkse slierten, daar gaat het niet om wat voor inhoud dan ook, behalve macht in de 1e kamer om 'het grote blonde gevaar' tegen te werken. Ik bedoel maar, gebrek aan inhoud lijkt wel algemeen tegenwoordig. Polarisatie, daar gaat het links om.

Wat een prutstuk. Maar ik zal Max herinneren aan z'n blijde boodschap dat Egypte nu een 'democratische' toekomst tegemoet gaat. Wellicht claim ik dan ook ruimte voor een 'column' op Beijumnieuws'.

Ik stem pvv en ben daar heel tevreden mee, eindelijk een partij die het 'nieuw religieus islamitisch zoeken naar de sociale macht' een halt toe wil roepen. Net als alle religieus gefundeerde wereldlijke macht.

Dat een jonge partij zonder indoctrinistische kadervorming moeilijk nieuwe vertegenwoordigers krijgt, lijkt me logisch, ze kunnen niet putten uit de eindeloze reeks nooit gewerkt hebbende club sociologen, juristen, politocologen en andere wereldvreemden, zoals bijvoorbeeld de pvda en groenlinks die in hun kaders fokken. Ze zoeken mensen in de samenleving die ook nog niet bang zijn voor al die negatieve populistische drab waarmee ze overgoten worden, zoals xenofoob, islamofoob, fascist, rascist etc. Of nog erger, 24/7 bescherming moeten krijgen vanwege de 'tolerante' islamitisch denkende gelovigen.

Nee, Max Micha is bang, bang voor kijken zonder bril, bang voor de waarheid die vaak op straat ligt.

Gerda zei

@Kees, Max Micha schreef dit ZELF in een reaktie op de weblog van de Gelkinghe.

Anoniem zei

@Kees.
Polariseer jezelf niet? Als PVV-stemmer? Wel eens geluisterd naar alle drab die vanuit Wilders en consorten richting andersdenkenden is gegaan? Alleen maar scheldpartijen. Je lijkt een simpele van geest: PVV is goed bezig want ze roepen islamitisch zoeken naar macht een halt toe. De linkse partijen deugen niet en fokken blabla. De Pvv heeft maar één doel: aan de macht komen. Doe je bril eens af Kees(:?

Anoniem zei

Johan doe hier niet aan mee als het PVV aan het bewind komt trekken ze je geld in wat van de gemeente krijgt om de Beijum nieuws er op te op internet te houden jammer dat je dit doet

Kees K. zei

@Anoniem 17-2-11 11:05

Kun je lezen, lees dan mee, dus koop een brilletje, En je laat je duidelijk kennen in je kortheid van gedachten, want voor jou ben ik nu een 'pvv-stemmer', dus fout. Kijk, dat is nu polariseren, een woord wat ik niet heb gebruikt. Jij bent nu dus een fascist toch?

Wel eens geluisterd naar de nu jarenlange drab die de 'linksen' en de 'onpartijdige media' (nos, nrc, trouw, volkskrant, dwdd etc.) over Wilders uitstorten? Politieke partijen zoeken macht ja, dat schreef ik al. Mij best. Maar als de macht naar een religie gaat, zeg ik: slopen die handel.

Ja Gerda, dat had ik begrepen, maar jij bracht het naar voren, dus daarom haalde ik je aan. Niks nadeligs mee bedoelend.