zaterdag 12 februari 2011

IN HET GROEN VOOR GREENPEACE

Eergisteren liepen verschillende groen geklede mensen in de groenste wijk van de stad rond. In eerste instantie was ik in de veronderstelling dat CDA-ers in het kader van de Statenverkiezing op pad waren gegaan om stemmen te winnen. Ik meen me te herinneren dat die ook altijd in het groen langs de deuren gaan. Deze heren liepen echter met heel andere bedoelingen door de Bentismaheerd. Zie foto. Overal werd aangebeld met de vraag of mensen lid wilden worden van Greenpeace. Jawel, ze wilden wel even op de foto, maar die moest een paar keer over want ze stonden er op dat ze lachend op het wereld wijde web kwamen. Aldus geschiedde. Ze kwamen vriendelijk over, maar Greenpeace kan ook grimmig, vastbijtend en agressief zijn. En dat allemaal voor de nauur:
Ga weg bij de vervuilende energieleveranciers Nuon en Essent en kies een schoner energiebedrijf. Die oproep sturen we breed uit via media, mailingen en social media. Onze vrijwilligers zullen op straat klanten van de kolengiganten aanspreken om over te stappen. De speciaal daarvoor gebouwde website www.ikswitch.nu maakt de overstap naar een schoner energiebedrijf extra makkelijk. http://www.greenpeace.nl/

1 opmerking:

Alie zei

Er is bij mij aan de deur ook iemand geweest. Die was erg vriendelijk en niet erg opdringerig. Gelukkig want daar houd ik niet van, en dan word ik kortaf. Nu gezellig praatje gemaakt. Geen lid geworden omdat mijn goede-doelen tax momenteel vol zit. Hij vond dat hier in de wijk veel mensen al goede doelen steunden. Daar was hij wel van onder de indruk. Dus ik hoop dat anderen hem dat ook naar eer en geweten hebben verteld. Dan kunnen we weer een mooie titel toevoegen aan onze wijk: gulle gevers :-)