vrijdag 11 februari 2011

VIDEOTHEEK NEEMT AFSCHEID VAN NICO DELICAAT

Afgelopen maandag hoorde ik het nieuws van een aangedane Sandy Goeree. Behalve dat ze zingt werkt ze ook op het postkantoor in de SLS-Shop. En het gonsde afgelopen week ook door de wijk: "heb je het al gehoord? Nico is overleden." Met ontzag en respect werd hij besproken, het was een innemende en markante persoonlijkheid in Beijum. Afgelopen maandag werd hij geveld door een slopende ziekte en morgen zal de crematie plaatsvinden. Deze aankondiging, zie links, hangt al de hele week op de voordeur van de Videotheek en SLS-Shop. Vanmiddag liep ik binnen met de vraag of het goed was dat er een blogbericht over gemaakt zou worden. Nico Delicaat was niet de eerste de beste, en de videotheek houdt morgen voor het eerst in 26 jaar de deuren gesloten voor het Beijumer publiek. De medewerker liet me zelf even bellen met mevrouw Delicaat. Die vond het helemaal in orde dat er een aankondiging op Beijumnieuws van zou worden gemaakt. Ze vertelde verder dat haar man vanaf 1985 eigenaar van de videotheek is geweest. En dat hij voor dat jaar samen met Engel en Alie Lamein van het Café Biljart de videotheek runde.
Het personeel staat deze dagen aangedaan achter de toonbank, klanten brengen condoleances over. Aan de medewerker vroeg ik vanmiddag of Nico een prettige baas is geweest. "Het was geen baas, het was een vriend. Ik werk hier nu tien jaar, en vooral de mensen die langer in dienst zijn weten wat voor een gouden kerel hij was."

5 opmerkingen:

anirnith zei

jeetje ik zit hier heoemaal met kippevel...

Karin.P. zei

Hier nog iemand met kippenvel ik ben niet in Beijum momenteel zit in de randstad.
Jemig zeg zag hem een tijdje terug nog in de winkel en nu is hij er niet meer :(
Alle fam. gecondoleerd evenals direct betrokkenen :(
En ik sluit me aan een markant mens is niet meer :(

hellen zei

hij is een heel aardige man,
Familie gecondoleerd.............

Anoniem zei

jarenlang mijn kameraad geweest in de boerhaavelaan, waar we onze jeugd hebben doorgebracht. vandaag het bericht gekregen dat nico is overleden. een goed mens is heen gegaan, en ik wil de familie, waaronder speciaal zijn moeder en zus elma en natuurlijk zijn kinderen en verdere familie leden heel erg veel sterkte toe wensen in deze moeilijke tijd. groejes je gabber bert wind en gea

Anoniem zei

Dit bericht is helemaal aan mijn aandacht ontsnapt. Ben afgelopen week ook niet bij de videotheek geweest.

Maar ontzettend veel sterkte toegewenst aan de familie en vrienden!

En Nico natuurlijk bedankt voor alle inzet. Was altijd een persoon die wel een praatje wilde wilde maken :)