zondag 13 februari 2011

INTERNET IS NIET ALTIJD ONSCHULDIG

Er is geen basisschoolleerling in de wijk die zonder computer opgroeid. Mocht er onverhoeds in het eigen huis geen pc staan, dan wordt je er op school wel mee geconfronteerd. Het is niet anders, we beleven een digitaal tijdperk. Iedereen die dit leest moet dat beamen, het bericht komt immers digitaal tot u.
Voor kinderen herbergt internet de nodige gevaren. Zo weet ik het verhaal van een 10 jarig Beijumer jongetje die z'n moeder een rekening van 500 euro bezorgde omdat hij per ongeluk op een betaalde pornosite terecht was gekomen. En het gevaar van bedenkelijke grijsaards die zogenaamd als 18 jarigen met jonge meisjes gaan chatten is ook niet denkbeeldig.


Treiteren via internet kan ook. Een paar stiekeme en lullige reacties naar de Hyves van een jongetje of meisje sturen is zo gedaan. Links ziet u een waarschuwingsbord voor de leerlingen van de Heerdstee waarop staat wat ze allemaal moeten laten als ze online gaan.

Je laat kinderen geen uren zonder zonnebrandcrème in de brandende zon spelen, waarom ze dan wel aan het gevaar van internet blootstellen?

Er zitten ook negatieve kanten aan het internet. Je kunt op het web, maar ook door middel van e-mail, zaken tegenkomen die ongewenst zijn voor kinderogen, zoals gewelddadige spelletjes vol agressie, sekspagina’s, discriminerende teksten en pesterijen. Verbieden om op het internet te gaan, werkt meestal niet. Mag het thuis niet, dan doen ze het toch gewoon bij een vriendje. Als je wilt dat je kinderen later zelfstandig en verantwoord met het internet omgaan, zul je ze dat eerst moeten leren. Daar kun je het beste al vroeg mee beginnen. Dit doe je door in eerste instantie dingen samen te doen op het internet en je kind goed te begeleiden.
http://www.medicinfo.nl/%7Bb66b58be-a002-4068-b32d-c9b09e269896%7D

3 opmerkingen:

Kees K. zei

Ik heb gelukkig geen internet, maar het lijkt me dat het voor volwassenen net zo gevaarlijk is. Allemaal meningen op allerlei pagina's 'informatie', hoe kun je dan zelf nog een mening vormen? Het LET OP bord zou eigenlijk dagelijk moeten verschijnen bij ieder 'site'. Toch?

Anoniem zei

Ik heb ook geen internet.

Anoniem zei

Ach ja, het is even een generatie er tegen aan hikken. Merendeel van de ouders tegenwoordig hebben onvoldoende verstand van zaken om de kinderen echt iets te leren/opvoeden op internet/mobiel gebied.

Het is eerder andersom... dat de ouders van de kinderen moeten leren.

Voor wat vermaak, een oudje maar o zo waar, wacht vooral even op het moment dat het meisje aan de telefoon komt :P : http://www.youtube.com/watch?v=Sd6Fge7aOYU

Tuurlijk is dit dan in scene gezet, maar ben het regelmatig tegengekomen, en kom het nog steeds tegen.