dinsdag 22 februari 2011

UIT DE OUDE DOOS (54)

Enige weken geleden werd deze oproep op Beijumnieuws gepubliceerd: Ik heb een vraag: voor het paneel bij de plek van de voormalige boerderij de Uilenborg zoeken we nog een goede foto van de boerderij. Is bij u iemand bekend die een foto van de boerderij heeft? We hebben op de digitale beeldbank van de stad 1 foto gevonden, die helaas niet te gebruiken is. Bij voorbaat dank voor uw reactie. Met vriendelijke groeten, Kristin Wijnja, Natuur en Milieu, gemeente Groningen.

Afgelopen week had ik overleg met Jaap van Leeuwen over Het Boek over Beijum. Of hij wellicht foto's van de oude Uilenburg had? En ja hoor, dat had hij. Foto’s uit de Kwieke Kwakker, febr. 1985, foto: Peter Engelen.
Kristin Wijnja reageerde aangenaam verrast:
"Wat bijzonder dat er toch nog foto's opgedoken zijn! We zijn al een hele tijd op zoek, omdat we foto's op het te plaatsen informatiebord bij het terrein van de Uilenborg willen plaatsen. Daar wordt de boomgaard weer in ere hersteld, passend bij hoe het was ten tijde van de boerderij. Met oude rassen. De bedoeling is om met bomen ook de randen van de boerderij aan te geven. De Uilenborg is een stukje unieke geschiedenis in een gebied met jonge woonwijken, en daarom voor het historisch begrip heel waardevol. We zullen even met de vormgever overleggen of iets van de foto's bruikbaar is. Maar in ieder geval erg leuk en bedankt voor de moeite!"

(De Kwieke Kwakker was een van de eerste wijkkranten van Beijum. Voor de KK was er een soort van Nieuwsbrief die door de wijk werd verspreid.)

Geen opmerkingen: