woensdag 2 februari 2011

DE POOLSE FIETSENMAKER VAN BEIJUM OOST


In de Wibenaheerd en directe omgeving is het een begrip. Een lekke band, een gebroken remkabel of een kapotte ketting? Naar de Poolse fietsenmaker. Voor een habbekrats wordt je fiets gerepareerd, en vaak kun je er gewoon op wachten. Vader en zoon gaan nog steeds liever niet zelf op de foto, maar een foto maken van de fietsen of materialen is prima. "We hebben geen last meer van de belastingdienst ofzo, we doen dit hobbymatig."

Er kwam toch wel eens iemand van de woningbouwvereniging lang of een wijkagent? "Ja, klopt maar iemand van de Huismeesters heeft onlangs een partij oude fietsen hier gebracht die we mogen verkopen. En de wijkagenten komen wel eens kijken of hier ook gestolen fietsen staan. Maar dat is nog nooit gebeurd, we kopen ook geen fietsen, we nemen alleen gratis aangeboden exemplaren aan." Worden er nooit fietsen te koop aan geboden? "Jawel, we krijgen regelmatig junkies aan de deur die een fiets voor een tientje of vijf euro willen verkopen. Maar daar willen we ons niet mee inlaten."

Ondergetekende fietst wat rond in Beijum. Een lekke band is ergerlijk en moet snel verholpen. Ook maar even een 'beurtje' erbij; twee buitenbanden, een binnenband, remmen aanspannen, spatborden vastschroeven en de handvaten vastmaken. Kost dat? "Doe maar een tientje."

3 opmerkingen:

Karin.P. zei

Intresant, waar zitten ze? ga ik volgende keer daarheen als mijn dochters fiets stuk is

Anoniem zei

Wibenaheerd geloof nr 372

Anoniem zei

Zal ook wel èchte kwaliteit zijn voor die prijs!Zelfs bij de HEMA kost een band meer :-)
Ben ook een keer heen geweest en ja de prijs was het bewijs.....waardeloos!Geef mij maar een èchte fietsenmaker.

Mevr. de Vries