woensdag 23 februari 2011

EEN MIDDAGJE ZWEMPARADIJS KARDINGE

Het was dinsdagmiddag afgeladen vol in het Kardinge-zwembad. Buiten scheen de zon en het was ijzig koud, binnen was het aangenaam vol en gezellig druk. Het heet niet voor niks 'subtropisch zwemparadijs.' Als je het pad richting ingang van het sportcentrum oploopt zie je op een gegeven moment rechts een fitnessruimte. Al bijna twee jaar niet in gebruik, de toestellen staan eenzaam en verlaten in de ruimte te wachten. Dat is het ergste niet, ik herinner me met een zeker gevoel van weemoed een prachtige sauna in het zwemparadijs. Is ook dicht gegaan omdat het niet uit kon. De grootste wijk van de stad heeft geen sauna waar je lekker kunt zweten en relaxen, en ook geen fitnessruime. Iemand een idee? Beijumnieuws@online.nl

Maar goed. Het was druk in het zwembad, en niet zo'n beetje ook. Bij binnenkomst ging ondergetekende bijna onderuit op de spekgladde natte vloer. Ik zag kinderen onderuit schuiven en lelijk neerkomen, enkele volwassenen wisten zich net staande te houden. Een vrouw van middelbare leeftijd was minder fortuinlijk, ze viel dusdanig van een loopbruggetje dat de ambulance aangerukt moest worden. Zie foto rechts onder. Je moest een kwartier in de rij staan voor een bakje patat, en echt baantjes trekken kon amper in verband met de drukte.
Maar het had iets om er te zijn. Het golfslagbad wekte de illusie van een zomers dagje aan het strand. En met de ogen dicht op een stretcher waande je je in Spanje.

Buiten bij het verlaten van dit 'paradijs' moest je uitkijken niet van de sokken te worden gereden. In verband met het afsluiten van de ingang Lewenborg mogen automobilisten over de taxi- en busbaan van of naar hun wijk rijden. De ringweg wordt aangepakt, en daar is geld voor. Niet voor een sanua of fitnessruimte in Kardinge. Dat heeft geen economisch of algemeen belang.

Geen opmerkingen: