woensdag 19 maart 2008

APESTAARTJES RUKKEN OP

Ik had er al een item aan gewijd maar de plaag neemt hand over hand toe. Alhoewel, plaag? Het kan ook een vorm van communiceren zijn. Maar wat willen ze zeggen? Niet zichtbaar op de foto is het feit dat op de dierenspeciaalzaak van Hoogenberg ook nog een apestaartje is gekalkt. Is het wel een apestaartje? Is het trouwens geen apenstaartje? Het zijn verwarrende tijden en vooral ook in Beijum. Niet alleen zijn her en der "opruiende" posters geplakt, ze zijn door anti's ook weer op bepaalde plekken verwijderd.
Zou het een propaganda-oorlog zijn die in de wijk gevoerd wordt? Is er een machtstrijd gaande om de heerschappij wat betreft wijkopbouwschap? Twee groepen staan elkaar net nog niet naar het leven wat betreft wijkopbouw. Eigenlijk zou de ene wijkopbouwclub de andere wel willen vernietigen.
Maar wat is wijkopbouw precies? Ben je dan niet verbindend bezig en communiceer je dan niet betrouwbaar met je omgeving? Wat wil je met een machtsvacu-um in Beijum. Wie heeft hier de regie qua wijkopbouw? Moet dat trouwens, wijkopbouw? Is het niet goed genoeg hier?

Ok, ok, geen kritiek op de Sociale Wijkvernieuwing. Negatieve ontwikkelingen op Plein Oost? Graag ombouwen naar vertrouwen, een energie waarin middenstanders goed gedijen.Maar wat de laatste tijd ontbreekt in Beijum is de humor. Toch nog steeds de kortste verbinding tussen twee mensen. En...ook tussen twee groepen. De spanning en verbetenheid in aanloop naar donderdagavond in De Kleihorn loopt op. Ik hou niet van cliniclowns maar kunnen we Theo Maassen niet uitnodigen voor morgenavond? Freek de Jonge? Of toch maar een blinde Vincent Bijlo?
Lachen gieren, brullen morgenavond. Een wedstrijd tussen wijkafbrekers en wijkopbouwers. Maar wie zijn de opbouwers en wie de afbrekers? Ik ben voor Vincent Bijlo.
Als Beijumlover and watcher ervaar ik de toestand in de wijk als tragisch. Altijd uitvaren tegen de "buitenwacht" die weinig vleiend over Beijum oordeelt en op de barricades tegen negatieve berichtgeving. Blijf van Beijum af!!
En nu. Vliegen ze elkaar in de haren. En iedereen toeteren over wijkopbouw. Beijum is rijp voor een lachtherapie. Mooie wijk. Maar die bewoners..

Geen opmerkingen: