donderdag 13 maart 2008

EEN TRIESTE AFTOCHT

Zes jaar lang zat hij op de hoek van Winkelcentrum-Oost. En net als veel andere ondernemers had hij zijn hoop gevestigd op de renovatie van dit veelbesproken gedeelte van Bijum-Oost. Geen verloedering meer, geen hangjeugd, geen drugsdealers en geen criminaliteit. Zijn zaak, en die van anderen, zou gaan floreren.
Maar Patrick Knot, van de gelijknamige slagerij, gaf een jaar geleden ook al aan dat de veranderingen voor hem niet zo gunstig uit zouden pakken. De busbaan werd namelijk opgeheven en hij had een bushalte voor zijn zaak. Veel buspassagiers wipten even bij hem naar binnen om wat te kopen. Wat wil je met die lekkere dampen die uit zijn slagerij naar buiten dwarrelden; het lokte de vaak verkleumde passagiers naar zijn warme winkel.

Maar de busbaan werd dus opgeheven en de klandizie verminderde. Het is de ironie van Winkelcentrum-Oost; nadat de hele omgeving een face-lift heeft ondergaan kregen de ondernemers het moeilijk.
Want het Plein mag dan wel mooi zijn opgeknapt, het is er doodsaai en levenloos. Het trekt geen publiek en dat is jammer. Patrick Knot is een van de eerste slachtoffers van deze gang van zaken. Geen hangjeugd, geen samenscholing en geen criminaliteit meer. Maar Bruisend Beijum is het ook zeker nog niet. Hoe keren we het tij op Plein-Oost?

Geen opmerkingen: