zaterdag 15 maart 2008

DENK AAN JE HART!

Je zou kunnen zeggen dat de democratie in de wijk nog meer gaat leven. Lekker wat rumoer in de wijk, leven in de brouwerij. Zelfs het Dagblad berichtte vanochtend over actie-posters in de wijk. het enige foutje wat ik las was al zou de opgestapte redactieleden de ledenvergadering van 20 maart (was oorspronkelijk uitgeschreven voor de 19e) hebben georganiseerd. Dat klopt natuurlijk niet.

Democratie houdt in, wat klinkt dat belerend maar er zijn mensen die het wel eens vergeten, het houdt in dat er tegenstromingen mogen zijn. Andere meningen, andere visies, protestbewegingen; groepen mensen die willen dat het anders gaat etc. Dat is volwassen democratie. Gelukkig leven we niet in een dictatuur, daar worden andersdenkenden zwart gemaakt, de pers aan banden gelegd en "het volk" wordt dom gehouden. (er is niks aan de hand, wij zijn goed bezig en zorgen voor u; het eigenbelang staat boven het algemene belang).

Maar gelukkig mogen in Beijum mensen hun stem en hun mening laten horen.
Welke kant het uitgaat maakt me niet eens zoveel uit donderdag. Ik zal nieuws uit de wijk blijven verslaan en de groeiende aantal lezers van deze Beijum-site voorzien van foto's en de laatste ontwikkelingen. (geen oudejaarsrellen meer bijvoorbeeld)
Tip voor iedereen, denk aan je hart. En daarbij maakt het niet uit wat voor boter je gebruikt. Als je het maar niet op je hoofd smeert.

Geen opmerkingen: