zaterdag 15 maart 2008

GOLFF SLUIT DIT JAAR

Het lijkt alsof Plein-Oost in een vrije val is geraakt. Vandaag kwam me te horen dat de Golff in april/mei sluit; het is gewoon niet rendabel genoeg. Trieste ontwikkelingen voor dit gedeelte van Beijum. Want behalve fysieke wijkvernieuwing is sociale wijkvernieuwing ook heel belangrijk. En een goede middenstand is daarbij onontbeerlijk.

De videotheekeigenaar vertelde nog dat er mensen waren geweest die een enquete over de wjkkrant hebben gehouden. Hoe bevalt die? Het is geen cabaret, het blijkt echt zo te zijn. Maar het is wel erg vreemd. Beter is om een enquête af te nemen met één vraag: over welke krant hebt u meer klachten, over de laatste of over die van driekwart jaar geleden?

Maar goed, Plein-Oost. Er zijn wat nieuwe zaakjes gekomen en dat is verheugend. Maar het is een teken aan de wand dat in 2008 in elk geval de slager en de supermarkt hun deuren sluiten. Waar moet dat heen? Klachten zijn er over het opheffen van de busbaan. Dat blijkt een doodsteek te zijn geweest voor ondernemers op Plein-Oost.

1 opmerking:

Gorter zei

Deze kop is gebasseerd op geruchten, ik als Golff ondernemer moet je eerst gaan raadplegen voordat je allerlei verhalen en geruchten de wereld in helpt. Dit komt Winkelplein-Oost en de supermarkt niet ten goede. De slager is weg, dit komt niet alleen door het laatste jaar van de renovatie. Je moet je beter laten informeren voordat er spookverhalen de ronde gaan doen.
Als plein hebben we met een nieuwe situatie te maken, n.l. geen doorgaande route meer en leegstand van een aantal winkelpanden. Aan deze zaken wordt hard gewerkt om Winkelplein-Oost weer levendig te maken. Suggesties en inspraak zijn zeer welkom. Dus niet zomaar geruchten de wereld in helpen, waar niemand baat bij heeft, maar beter de energie steken in activiteiten en winkelaanbod, naar de komende zomer toe, om het plein leefbaar te maken.