maandag 10 maart 2008

OP 1 APRIL GAAN ZE WEER LOS

Hij ziet er niet uit zoals Beijum hem kent. Als hij op de wagen rijdt heeft hij een mooi pakje aan. Witte pakjes met rode schorten hebben ze dan aan. En het is meestal mooi weer als we hem/ze zien. Nee, het gaat niet om deze wagen waar hij hier op zit. Het gaat natuurlijk om ons aller ijspronk-autootje Matti Gelati. Die staat al maanden in de stalling op het industrieterrein, achter de Praxis op het Damsterdiep. Samen met zijn nieuwe broertje, Matti Gelati de 2e, staat hij daar te wachten in een loods.

Erik Lems(foto) koerst op 1 april, het is de bedoeling dat de Matti's dan het straatbeeld van Beijum weer gaan bepalen:" mama, mag ik een ijsje"? Maar als het die dag pokkenweer is dan verschuift de openingsdag noodgedongen naar de eerstvolgende mooie lentedag. Eerder dan 1 april( geen grap) gaan ze niet los.
Vriend Garmt Wiersma zit op het ogenblik in Thailand. Lekker vakantie vieren, het is niet anders, als ijsverkoper moet je het nu eenmaal van de herfst en winter hebben als je op vakantie wil. Erik en Garmt werden in februari reeds door Beijumers gebeld, in het eerste mooie en vroege voorjaarsweekend van dit jaar:" mensen vroegen ons of we al weer gingen rijden," aldus Erik.
Het afgelopen jaar werden de ijsmannen en de mooie wagen o.a. bekend in Beijum dankzij de mooie kinderpagina's van Liesbeth Kuiper in de wijkkrant. Dit jaar gaan we de ijsmannetjes volgen op Beijumnieuws. Dat het een mooie en lange zomer mag worden!

Zie http://www.mattiegelati.nl/ Ook staan ze met een filmpje op you tube.

Geen opmerkingen: