zaterdag 15 maart 2008

ONVREDE ALOM

Er heerst in de wijk al jaren diepe onvrede over het beleid van de BOB. Eind vorig jaar is de hele redactie van de Beijumkrant uit onvrede opgestapt. De website van de BOB wordt al tijden niet meer bijgehouden. Wel wil de BOB de wijkwebsite beijum.nl 'terug'. Echter deze website is nooit van de BOB geweest. De wijkorganisatie wordt slechts erkend door een handjevol wijkbewoners en de gemeente Groningen, die de wijkorganisatie financieel ondersteunt. De BOB heeft tot nu toe geen uitleg gegeven over op het opstappen van de redactie. Overigens heeft beijum.nl onlangs stukken ontvangen waaruit blijkt dat de rechtmatigheid van de komende ledenvergadering juridisch wordt betwist.

Ik heb het zelf niet bedacht maar het had gekunt. Bovenstaande staat op http://www.beijum.nl/ Wat een paraplufunctie zou moeten zijn ligt ergens ingekrompen in de wijk. Nattigheid voelende.
Vanavond plaatst Kees Huizenga het 2e deel van zijn heldere en zakelijke vierluik ( zie ook gisteren).
Ik ken de wijk al jaren en heb beroepsmatig wat kijk op groepsprocessen en hoe mensen met elkaar omgaan. Eén voorspelling durf ik los te laten. Ik geef toe, het heeft een hoog Jomanda-gehalte maar toch waag ik het er op: De BOB treft geen blaam, die zijn alleen maar goed bezig. Maar deze site/weblog is kwaadaardig en slecht (wat een onware en slechte artikelen!)en alle negatieviteit ligt bij de opgestapte mensen, eventueel bij Kees Huizenga, en uiteraard ook helemaal bij mij. Maar niet bij de BOB. Géén zelfreflexie, geen zelfkritiek en geen hand in eigen boezem. Alle schuld ligt buiten ons...

Geen opmerkingen: