Wat is er nou waar van de vergiftigingsverhalen in het Beijumer Bos? Zijn het opgeklopte spookverhalen die een eigen leven zijn gaan leiden, of kloppen ze toch wel? Eerst maar eens met dierenpraktijk Stad tot Wad gebeld, de naam van deze praktijk komt het meest voor in de verhalen. "Nee, onder dierenartsen is niks bekend, we hebben contact met de dierenbescherming gehad, maar die weten ook van niks. Maar probeert u het eens bij de dierenambulance, wellicht weten die u wat meer te vertellen."
Medewerkster Patricia van de Dierenambulance vertelde desgevraagd: "Er is sowiso een hond vergiftigd in het park achter Beijum, het beestje heeft het gelukkig wel overleefd. Ook is er een dood hondje gevonden maar er heeft zich tot nu toe geen eigenaar gemeld." Maar is er wel reden voor zorg? Het verhaal over de vergiftigingen komt zo wat mager over. Patricia:" Er zijn drie gevallen van vergiftiging bekend waarvan een of twee bij Beijum. In Corpus den Hoorn en Vinkhuizen zijn vermoedelijk ook honden vergiftigd. Omdat er zeker één hond achter Beijum is vergiftigd raad ik hondenbezitters uit Beijum aan om hier alert te zijn en het goed in de gaten te houden. Hou je hond hier aan de riem, omdat de gevonden hond vergiftigingsverschijnselen had impliceert dit dat er wel degelijk gif is verspreid in dat gebied."
Ilustratie van hondencentrum.com.
maandag 9 mei 2011
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
4 opmerkingen:
Is die vergiftigde hond dan bij de Dierenambulance geweest....
Als je hond ziek is ga je toch niet naar de Dierenambulance maar naar de Dierenarts, die moet het toch ook vaststellen.
Blijft onduidelijk. Nog geen echte aangiftes bekend.....
Flauwekul, alsof alleen aangiftes feiten maken.
Heeft aangifte tegenwoordig nog zin dan?
Niet bij iedereen is bekend dat CHOCOLADE vergiftigingsverschijnselen kan veroorzaken bij honden. Het bevat als toxische stof namelijk theobromine, een stof die invloed heeft op het zenuwstelsel en de spieren. Honden kunnen theobromine maar langzaam uit hun lichaam verwijderen, waardoor klachten pas 1 tot 10 uur na opname van de chocolade ontstaan. Vergiftigingsverschijnselen kunnen varieren van onrust, trillen en veel drinken, tot epileptiforme aanvallen, coma en zelfs overlijden ! Het gehalte aan theobromine in chocolade is sterk afhankelijk van de soort (kleur) van de chocolade : witte chocolade bevat vrijwel geen theobromine, melkchocolade echter wel; pure chocolade bevat 3x zoveel theobromine als melkchocolade.
Een reactie posten