dinsdag 31 mei 2011

VEILIGE OVERSTEEK BIJ DE HEERDSTEE

De regen kon de pret een kwartier geleden niet verpesten, de stemming zat er goed in, er werd gezongen en gitaargespeeld. En er waren toespraken. Van verkeersregelaar Straatsma o.a. Erg bekend is die niet in de wijk want hij noemde de volgende spreker steevast Van Terp. U snapt het, dit moet Ruud van Erp van de Vensterwijk Beijum zijn. Die onthulde met de winnares van de verkeersbordenwedstrijd het winnende waarschuwingsbord bij de veiliger geworden oversteek voor basisschool De Heerdstee. Veiliger? Ja, helemaal tevreden is nog niet iedereen. De verkeersdrempel had wel wat hoger gemogen, het verkeer dendert er nog steeds ouderwets over heen. En bij de hoofdingang had ook wel een drempel gemogen. Maar goed, waarom nu het kritische de overhand laten hebben? De oversteekplaats is net feestelijk geopend en dat telt nu even. Hier ziet u reeds een foto, de video wordt in de loop van de dag gemonteerd en gepubliceerd.
De naam van de winnares houdt u nog even tegoed. (Is Lisa) En kijk in de loop van de dag ook naar door Philippine Koopman gemaakte foto's op http://www.lijn6.com/.
Update 13:50 uur: De video staat er op. Luister en kijk ook even naar Ruud van (T)erp, directrice Inge Kuiper, naar winnares Lisanne en naar enkele ouders.

1 opmerking:

Kees K. zei

Leuke video, lekkere chaos (vooral die kinderen die direct naar de overkant willen hollen) met een vrolijke verkeersregelaar. Maar om 't soezen niet weg te laten, wat een miskleun zo'n plaatjesbord (wat geen verkeersbord is natuurlijk) dat de aandacht weer afleidt net als die merkwaardige kleurhekjes. Doe nou toch simpel, spuit die zebra door over het hele stuk rood gespoten asfalt, valt veel meer op dan hekjes en bordjes, dus dan wordt het wel veiliger en handiger voor alle lopende overstekers toch?