dinsdag 24 mei 2011

MEIMAAND SCHOOLREISJESMAAND

Het is weer zover. Het schooljaar 2010/2011 dendert naat de eindstreep, maar eerst traditioneel nog even allemaal op schoolreisje. Ik heb het uiteraard over basisschoolleerlingen. Vanochtend stonden de touringcarbussen voor basisschool De Heerdstee. Een schoolreis (vaak: schoolreisje) is een buitenschoolse activiteit van een basisschool of secundair onderwijs en wordt meestal eenmaal per jaar georganiseerd.

Het doel van schoolreizen kan verschillen. Over het algemeen wil men de leerlingen leren om van huis te zijn om zodoende de zelfstandigheid, weerbaarheid en het wereldbeeld te vergroten. Een ander doel is het elkaar leren kennen in een andere omgeving dan de school, zodat men meer en beter begrip voor elkaar kan opbrengen. Bovendien is het een goede gelegenheid voor de kinderen van de financieel wat minder bedeelde ouders om er ten minste een keer per jaar ook eens 'lekker uit' te zijn.
Lees hier verder.
Op de foto ziet u het jaarlijkse zwaaimoment van ouders die hun kroost een dag moeten missen.

1 opmerking:

Alie zei

hihi geweldig die beschrijving... wikipedia?? Zelfstandigheid, weerbaarheid, andere omgeving.. grappig dat dat de dieper achterliggende gedachte is.. Volgens mij is het gewoon een dag geen school maar heel veel lol in een leuk park of speeltuin..toch??
Calvijnschool gaat in juni.