maandag 9 mei 2011

BEIJUM VOOR ELKAAR


(Foto van www.lijn6.com)


Deze video over de grondlegger van Beijum Voor Elkaar had u nog tegoed. Op ze foto ziet u Wytze Visser in actie op de vrijmarkt van afgelopen Koninginnedag.
Wat valt er zoal te lezen en te kijken op http://www.beijumvoorelkaar.nl/?
Beijum Voor Elkaar wil mensen met een hulpvraag in contact brengen met mensen die op vrijwillige basis hulp willen verlenen. Hierbij richten we ons op inwoners van de Groningse wijk Beijum. De hulpvraag-bemiddeling heeft het karakter van burenhulp.

De buurvrouw die een maaltijd extra kookt voor de zieke buurman, een oudere voorlezen, helpen met het schilderen van een schutting, de stad verkennen met iemand die hier nog maar kort woont, of gewoon een buurtgenoot vinden om leuke dingen mee te doen.
Wat is het motief van de grondlegger(s) van Beijum voor Elkaar?


De 4 initiatiefnemers van het project verwachten dat door het project het onderling contact tussen de wijkbewoners zal toenemen met aandacht voor het wel en wee van de buurtgenoten. "We zullen in toenemende mate weten wie onze buren zijn, er zal meer en meer bereidheid zijn om iets voor elkaar te doen wat op zich weer zal leiden tot een grotere verdraagzaamheid en een groter gevoel van veiligheid in de wijk".

Geen opmerkingen: