dinsdag 24 mei 2011

UIT DE OUDE DOOS (75)

Voor het boek over Beijum dat komend najaar gaat verschijnen ben ik op zoek naar alles wat met de geschiedenis van allochtonen in de wijk te maken heeft. Mocht u suggesties of tips hebben over allochtonen en hoe 'ze' hier ruim dertig jaar geleden verzeild zijn geraakt, mail dan naar Beijumnieuws@online.nl

Een van de te behandelen onderwerpen in Het Boek is het kerkasiel dat tussen 7 oktober 1986 en 16 januari 1987 in de Mamrehoeve aan vluchtelingen werd aangeboden. Het was destijds landelijk nieuws, kranten schreven erover en het was meermaals op televisie. Het knipsel dat u hierboven ziet laat een voorpagina-artikel uit het Nieuwsblad van het Noorden zien. Klik groter om het beter te kunnen lezen.

Internet zit nog steeds vol verrassingen, de medewerker van DvhN die me het artikel toestuurde haalde dit van de site http://www.dekrantvantoen.nl/. Nooit geweten dat er zo'n rijk archief aan nieuwsberichten uit stad, en dus ook Beijum, bestond. Grasduin maar eens op de site, je komt er de leukste dingen en herinneringen op tegen.
Nog historisch materiaal uit Beijum en omgeving op foto of film? info@uitgeverijleander.nl
(Naschrift: De Mamrehoeve is het gebouw dat staat tussen Shoetime en de benzinepomp. Het doet tegenwoordig dienst als kinderdagverblijf)

1 opmerking:

Unknown zei

Mijn ouders waren ook in 1981 naar Groningen gekomen. Het is interessant zoiets te lezen. Ik zou er graag meer over weten.