zaterdag 28 mei 2011

DRIE AAPJES IN DE AH

We blijven nog even in de lokale AH.  Ik las net een zeer negatieve reactie onder het voorgaande artikel en het blijkt: iedereen heeft zijn of haar eigen beleving. Ik deel de mening van de anonieme reageerder niet, maar de persoon zal zijn of haar redenen hebben zo te denken.Vanaf de achterkant bekeken leek het in eerste instantie alsof ze met z'n drieën waren. Drie bruinharigen zag ik in de winkelkar zitten. Aan de vader vroeg ik of ik een foto mocht maken. Die zuchtte quasi moedeloos: "Ja hoor, doe maar." Ogenschijnlijk had ie de nodige moeite om zijn wilde meiden te begeleiden. Maar qua toonhoogte en lichaamstaal liet ie blijken gek met z'n dochters te zijn. De twee meiden gingen achter de winkelkar staan poseren voor een foto. Zie ze daar, drie aapjes bij elkaar. Plaats van handeling: in de rij voor de kassa bij AH. Ik ben vergeten te vragen waarom ze de échte aap in de kar meenamen. Maar wat geeft het, ze hebben dezelfde kleur haar. En ze hadden de grootste lol. Met z'n drieëen. De voorste aap gedroeg zich het rustigst. De twee achter hem waren beduidend rumoeriger.Een lekker stel met z'n drieën. Arme vader, hij had het er zichtbaar moeilijk mee.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Is geen Lidl

Anoniem zei

3 aapjes?
Ik zou wel opassen met dat soort woorden

Anoniem zei

Aapjes zijn heellief hoor. Ik noem mijn dochtertje ook vaak aapje

Alie zei

Volgens mij is het voorste aapje zo'n Fur real aapje, die dus bepaalde bewegingen kan maken als je m aait.. Die andere 2 kunnen vast nog veel meer kunstjes :-D
Waarom mag je boevige kinderen geen aapjes noemen? T'is maar een zegswijze, Johan bedoeld hier verder niks mee, zeker niet iets discriminerends ofzo.. Hier in Beijum is het zo gewoon dat er verschillende kleuren mensen rondlopen, het valt mij niet eens meer op. Maar zodra je zoiets zegt tikken mensen je meteen op de vingers.. Niet zo snel op je tenen laten staan hoor!