maandag 23 mei 2011

LIVE VANUIT DE ACHTERTUIN

Ik moet niet teveel over m'n konijn blijven zeuren, dat is niet goed, anderzijds weet ik dat er de nodige columnisten bestaan die oeverloos de relatie met hun poes of hond uitmelken. Het mag hier daarom ook wel weer even.
Regelmatig zit ik met dit mooie weer achter in de tuin met een noordelijke ochtendkrant of met de laptop bij de hand. Bij het lezen van het Dagblad gaan m'n herinneringen vaak terug naar de zestiger jaren in de Veenkoloniën, m'n vader verschool zich regelmatig in het drukke gezin achter het Neisblad. Wat dat betreft heeft het huidige formaat Dagblad van het Noorden maar één nadeel, het is te klein om je er goed achter te kunnen verbergen. Ook met een laptop kun je je enigszins afsluiten, maar het houdt niet over. In de tuin heb ik geen zin om steeds met m'n chagrijnig konijn te worden geconfronteerd, ik kan het ding zo neerzetten dat ik het beestje niet zie.

Lekker even achter in de tuin in een meizonnetje bloggen en grasduinen op het wereldwijde web. Je leest soms de raarste dingen, zoals nu op een of andere nieuwssite: Iemand wil een Beneluxleger oprichten. Ik weet, het is een intikkertje, maar volgens mij kan dat alleen maar een Belgisch plan zijn. M'n fantasie gaat uit naar een Beijums wijkleger. Stel dat Lewenborg, of de Oosterparkwijk,  ons wil bedreigen? Het leven is goed achter in de tuin in een winderig meizonnetje, valt er wat te chagrijnen? Nee natuurlijk niet. Of? Jawel hoor, m'n konijn moet weer roet in het eten gooien.Vanachter m'n laptop opkijkend hoor ik Snuffie weer blazen en stampvoeten. Direct maar de fotocamera erop gezet, het resultaat ziet u hier rechts. Een eend waagde het om contact met m'n konijn te zoeken. En maar weer lelijk en afstotend doen. Kwakend vloog het beestje hierna weg. Die komt vast nooit meer terug. Daar zit je dan met een konijn die geen relaties kan of durft aan te gaan.

Mooi zo'n laptop, om het te verwerken zet ik het direct online zodat 'de wereld' deelgenoot kan worden van dit kleine drama achter in een tuin te Beijum.

Goed, beste lezers, de meligheid straalt eraf. De laptop gaat even dicht en met een nog niet gelezen katerne van Dagblad van het Noorden van afgelopen zaterdag( groot formaat!) sluit ik me even van de wereld af. En vooral ook van m'n konijn. Tips zijn welkom op Beijumnieuws@online.nl

1 opmerking:

Anoniem zei

met kerst opeten