zondag 29 mei 2011

HET WAS EEN HEERLIJKE POT

Wat een regelrechte thriller vanmiddag in de Euroborg. Bloedstollend en hartverzakkingenveroorzakend. Zo dicht erbij, en dan toch nog schlemielig via penalties er uit. Het geld dat misgelopen wordt door het niet spelen van de Europese wedstrijden is voor een profclub als de FC een hard gelag.
Gisterochtend in alle vroegte was ik aanwezig bij een wedstrijd tussen C-elftallen te Winschoten. Twee roemruchte clubs, WVV en Gvav-Rapiditas kruisten de degens. Gvav was de voorloper van onze huidige FC, met Tonny van Leeuwen, Piet Fransen, Martin Koeman en meer illustere namen. WVV kennen we van Jan Mulder, Arie Haan, met z'n afstandspegels tijdens de WK van '78, en Klaas Nuninga. Wat een onschuldige voetbaltijd was dat. Het grote geld domineerde nog niet. Dezelfde onschuld straalt wat mij betreft van deze foto af. Onze jongens van Gvav prepareerden zich gisterochtend voor de wedstrijd terwijl de jongens uit Winschoten op de achtergrond nog overleg voerden. Het was een heerlijke pot, de vlammen fonkten er af. En wat een einduitslag: 5-5.
Het was ook een heerlijke pot in de Euroborg vanmiddag. Maar hier domineerde het grote geld. Want, je koopt er niks voor dat het een heerlijke pot was.

1 opmerking:

Anoniem zei

In Leiden was het ook een thriller met de spelers van Gas Terra Flames. Derde verlenging en dan met 1 punt verliezen.
Pech voor Groningen vandaag, qua topsport!
Maar wel mooi om te zien.