zaterdag 14 mei 2011

FANCYFAIR + KUNSTMARKT

Ondergetekende was de hele dag in touw, van sportveld hier naar sportveld daar in de provincie. Het was derhalve niet mogelijk om de feestelijkheden bij het Heerdenhoes goed te bezoeken en er vervolgens verslag van te doen.

Omstreeks 12 uur vanmiddag tijdens dat kriskras rijden, even Beijum in en er weer uit, liep good old Theo Smit op het speelplein voor het Heerdenhoes vlaggetjes op te hangen.

Is het goed dat ik een foto maak Theo? "Je gaat je gang maar." Het resultaat ziet u beneden. Theo is altijd bij dit soort gelegenheden aanwezig. Zo lang als ik hem ken is hij vaste waarde voor Beijum, zeg maar een positivo in optima forma.
Een bruggenbouwer wat mij betreft. Maar goed, Theo houdt niet van ophemelarij, hij doet het voor de wijk, en daar laat ik het eerst maar bij.

Na een tochtje door de provincie kwam ik omstreeks half vier weer bij het Heerdenhoes langs. Toch maar even kijken, er stonden redelijk wat fietsen buiten. Binnen trof ik als eerste Rita de Wit van Pand49 achter een tafel, dit in het kader van een kunstmarkt. U ziet Rita in het midden zitten, foto rechts. Links van haar zit een dame waarvan me de naam is ontschoten maar die ook regelmatig in het kunstenaarspand is aan te treffen. De heer rechts in de hoek is een vriend of de echtgenoot van Rita. Of ik een keer langs wil komen om een bijzondere hobby bij ze thuis te aanschouwen en er over te schrijven? Dat maakt nieuwsgierig, de lezer houdt het nog te goed. En ook vertelde hij: "Kun je een keer aandacht besteden aan de nieuwe oversteek bij de Heerdstee? Hoezo alleen een bij de kleuteringang, en niet bij de hoofdingang?" Er zit wat in wat mij betreft. Voorbij de nieuwe oversteek, of er voor, hoe u het maar bekijkt, is een nog altijd aanwezige, gevaarlijke, overgang.

Nog even naar de zaal waar het een en ander loos was. Streetdance, op het moment van binnenkomen van ondergetekende. Aansporingen om even naar voren te lopen om een foto van de zaal te maken werden opgevolgd, het resultaat ziet u linksboven. (Pardon dat in de haast de foto's wat onscherp zijn!)
Een volle bak in de zaal, wat mij betreft. Maar ook ik kan me vergissen, beheerster Yvonne van het Heerdenhoes (BIB) wond er geen doekjes om:" De opkomst viel de hele middag gewoon flink tegen." Jammer natuurlijk, maar aan de inzet van mensen als Theo en Yvonne kan het natuurlijk nooit liggen. Yvonne: "Vanochtend was het slecht weer, en daarom besloten we om alles binnen te houden. In de loop van de dag werd het mooi weer en was het eigenlijk prettiger om buiten te zijn." Ze had wat mij betreft nog een plausibele reden voor de magere opkomst: "Het is allemaal misschien wel teveel geweest. We hebben Koninginnedag gehad, vijf mei en nu dit weer. En in Lewenborg is ook wat gaande waar veel publiek naar toe trok vandaag."
Website van Rita de Wit: http://bijouxderita.come2me.nl/

2 opmerkingen:

Rita de Wit zei

Hoi Johan, de dame rechts van mij (voor de kijker links ;-) ) heet Doris.
Het is weer een mooi stukje verslaglegging, ik heb trouwens wel een nieuwe website.
www.justrita.nl

Tonnie Fokkema zei

Johan,
het probleem oversteekplaatsen bij scholen is groter dan gedacht, ook de oversteekplaatsen bij de Sibrandaheerd vallen hier onder. Zag een plan tot aanpak situatie Doefmat. Ook hier maar 1 oversteek die wordt aangepakt. Lijkt op normaal beleid bij de gemeente.

groet

Tonnie