woensdag 18 mei 2011

RAMEN LAPPEN OP AFSTAND


Ik weet dat er speelgoedautootjes zijn die op afstand bestuurd kunnen worden. Vliegtuigjes met afstandsbediening heb je ook. Die heb je trouwens niet alleen in de speelgoedbranche, de oorlogsindustrie houdt zich er ook mee bezig. Onbemande vliegtuigjes met bommen er in.

Maar goed, we zijn niet in Pakistan, we zitten hier in het pittoreske groene dorpje Beijum. Daar zag ik onlangs een soort van glazenwasser met afstandsbediening. Zie foto. Er zat wel een verbinding tussen de bestuurder en het schoonmaakding boven, maar er hoefden geen ladders en mannetjes op de trap in stelling gebracht te worden.

U herkent de locatie wellicht wel, achter de Aldi, de doorgang naar de parkeerplaats.

Ik vroeg me af of hier een nieuwe uitvinding werd gebruikt, de glazenwasser op afstand. En ook vroeg ik me af of dit wel handig is, steeds naar boven turen en het ding besturen en in de gaten houden.
Gewoon met een emmer, zeemlap en trekker de ladder op lijkt me simpelder.

2 opmerkingen:

Martin zei

Dat mag niet meer op en ladder volgens de wet dit is niet nieuw ze gebruiken het al jaren dat is goetkoper dan een hoog werker

Kees K. zei

Kijk, de overheid heeft met de arbowet allemaal fijne dingen bedacht om de mens te sparen. Zo kwam men er na lang vergaderen en rapportern achter dat als je boven de grond staat en valt, je dan je nek kunt breken. Maar als je op de grond staat en diezelfde nek gaat overstrekken totdat je driedubbele rsi krijgt, terwijl de ramen ook lang niet zo goed schoon worden, dan is het okee natuurlijk. Zo moet ik ook altijd lachen als ik een stevige bouwvakker met vier zakjes cement voor de buik zie lopen. Vroeger droegen ze er maar 1 op de schouder. Maar inderdaad een hoogwerker is duur. Dus wat is de gewone arbeider nou opgeschoten met die wetten?