maandag 16 mei 2011

EEN REGENDAG IN MEI


Het groen in de wijk komt vandaag helemaal aan z'n (of is het haar?)trekken. We zijn de droogte voorbij, maar dat hoef ik u waarschijnlijk niet te vertellen. Ik kan me vergissen maar het lijkt net alsof alle bomen, planten, bloemen en gras etc. opgelucht ademhalen. Het zag er tot een paar dagen geleden dan ook wel erg dor uit.

Een fietstochtje bracht me vanochtend eerst op Plein Oost. Wat een gevaarte stond daar, zie foto onder. De kozijnen kregen er een verfbeurt en om daar nou speciaal een stellage op te bouwen, nee waarschijnlijk is het rendabeler en efficiƫnter om een kraanwagen in te huren en te gebruiken. Het zal niet direct het hoofddoel zijn, maar indirect wordt de noordkant van Plein Oost een beetje opgeknapt en onderhouden.

De fietstocht bracht me uiteindelijk bij Saskia Nieboer in de Groene Zon. Behalve dat ik daar een alleraardigste Lewenborgse trof- waarover later meer- hoorde ik nieuws over de 'etikettenaffaire' van ons aller kruidenvrouwtje. Hier volgt morgen of overmorgen een blogbericht over.

Daaarna bracht ik een bezoek aan de Schooltuin, jongens wat gaat het ineens groeien als kool daar. Met dank aan de regen.

Verder fietsend maakte ik de foto die u links ziet. Twee wandelaars met plu. Na weken van zomerweer zoekt de natuur een evenwicht door de nodige regenwater richting aarde te dirigeren. Het is even nodig, de mooiste en groenste wijk van de stad moet haar dorst lessen. Als je de weersvoorspellers moet geloven knapt het weer in de loop van de week op. Het ligt er ook maar aan van welke zijde je opknappen bekijkt. De natuur knapt deze dagen op. Mag dat ook even?

1 opmerking:

Anoniem zei

Dat noemen ze geen kraanwagen maar een hoog werker