woensdag 11 mei 2011

STRAATVOETBALTOERNOOI BIJ SPORTHAL

Prachtige weersomstandigheden hebben ze. Niet alleen de ongeveer 45 voetballertjes die verdeeld over zeven teams met elkaar de strijd aangaan, ook voor de organisatoren en jongerenwerkers is het goed toeven bij de voetbalkooi naast de Sporthal. Waar een straatvoelbaltoernooi is, daar zijn jongerenwerkers.
Op de voorgrond staan Henny Uilhoorn van de Schatkamer en Twan Grommers van de Tienersoos. Nee, het zijn niet de organisatoren van het voetbaltoernooi (is nog gaande, ga even kijken).
Linksachter, bij de inschrijftafel, zit met wit shirt aan buurtsportwerker Marijn van de MJD. Achter hem, met blauw-witte shirt staat Derwin, hij is brede vakdocent bij Bslim. Marijn en Derwin organiseren het spektakel. Op de site http://www.bslim.nl/ staat:
Welkom op de home-page van Bslim. Hét project van de gemeente Groningen, dat zich inzet voor een gezonde leefstijl voor iedereen, maar van kinderen en jongeren in het bijzonder. Dat doet de gemeente Groningen natuurlijk niet alleen. Het project wordt uitgevoerd door het Huis voor de Sport Groningen in samenwerking met het jongerenwerk van de MJD, scholen en schoolbesturen.
In de voetbalkooi van Beijum komen vanmiddag twee teams als winnaar tevoorschijn. Een uit de categorie 8-10 jaar en de andere van 10-12 jaar. De twee winnende teams strijden op 25 mei om stad-Groninger prijzen. En die winnaars mogen weer meedoen om de landelijke hoofdprijzen.

Geen opmerkingen: