woensdag 4 mei 2011

ZANGKOOR DE SERINGERS OEFENT IN DE DIJK

Op 24 januari van dit jaar stond dit op de site van Rtv-Noord:
De ruim twintig leden van zangkoor Seringers uit Groningen oefenen sinds kort in de huiskamer van één van de koorleden.

De Seringers repeteerden tot nu toe in verpleeghuis Innersdijk in de wijk Beijum, maar dit tehuis gaat dicht. Het koor heeft al verscheidene instanties gevraagd om oefenruimte, maar zij vragen teveel huur. De Seringers kunnen eigenlijk helemaal geen huur betalen. Ze hopen dat ze binnenkort een gratis oefenruimte aangeboden krijgen en tot die tijd repeteren ze in de huiskamer.
Na een oproep op Beijumnieuws boden zich twee gegadigden aan voor repetitieruimte. Het werd uiteindelijk Montessorischool De Dijk, hier repeteert de zanggroep inmiddels drie maanden. Dirigente Machteld Veenker zou nog een stukje mailen, maar dit duurt me te lang. Op 29 april drong uw blogger onaangekondigd een repetitie van De Seringers binnen. Het gevolg is de video die u hieronder kunt zien.
Update 13:09 uur: Machteld Veenker stuurde dit:

De Seringers zijn heel blij met het mooie filmpje op Beijumnieuws!!!!!

Dank aan Johan, die wij het niet kwalijk nemen dan hij zo onverwacht opdook. Dat is alleen maar beter, want dan is niemand zenuwachtig van te voren en is het filmpje spontaan.
Wij zijn een vrijwilligerskoor en horen bij Innersdijk. Wij zingen daar maandelijks in de huiskamers, bij speciale gelegenheden of kerkdiensten. Het is altijd fijn om samen te zingen en als we dat ook nog kunnen doen voor de bewoners van Innersdijk, dan is iedereen meer dan blij.
Sinds twee maanden zingen wij nu in de Montessorischool en dat gaat heel goed! Het is een mooi groot en licht lokaal en we kijken uit op beijumse bomen!
In december gaat Innersdijk tijdelijk verhuizen naar Ten Boer en dan hebben wij geen repetieruimte meer. Ook nu is het daar al heel druk met het organiseren van zo'n grote verplaatsing van mensen en materieel. Er worden veel (her)scholingen gegeven, waardoor er op de dagen dan wij kunnen repeteren en optreden vaak geen ruimte voor repeteren en inzingen is.We hebben dus een aantal maanden bij ons in de huiskamer gezongen. Heel leuk, gezellig en knus, maar dat ging echt niet meer, als de ruimte zo is dat sopranen en alten her en der over kamer en keukentje verspreid staan.
In Innersddijk woonde een vrouw die zo blij was dat wij vaak kwamen zingen. Toen haar dochter hoorde dat wij geen repetitieruimte meer hadden, kon zij háár dochter, dus kleindochter, die bij RTV-noord werkte, vragen om eens bij ons langs te gaan voor een oproep. Dat gebeurde snel, heel snel en daar stonden we ineens op tv! En even zo snel waren de reakties vanuit Beijum voor een nieuwe reptitieruimte voor ons.
Wij kozen voor de Montessorischool omdat daar een mooi groot lokaal voor ons was, wij er gratis koffie en thee mogen drinken en niet in de laatste plaats omdat Han heel vriendelijk en gastvrij is. Hij zegt: "Dit is een openbare ruimte en ook behorend bij Beijum en ik vind het heel fijn dat ik zo mensen kan helpen".
We zijn hem zeer dankbaar en ook met het prachtige lokaal!
Als je eens mee wilt zingen, kan dat. Je hoeft geen professionele zanger(es) te zijn. Als je van zingen houdt en je vind dat je wel een aardig kunt zingen, ben je welkom. Je zag het op het filmpje, we zouden graag nog een paar mannen op het koor willen. Het is mooi als er ook lage stemmen vertegenwoordigd zijn.


We zingen alle genres. Natuurlijk veel nederlands voor de bewoners van ID (waar we ook veel plezier in hebben), maar ook pop, balades, evergreens, geestelijk (modern) klassiek.
Tot ziens,
Machteld Veenker

Geen opmerkingen: