dinsdag 21 juni 2011

THE BEIJUMWATCHERS BY NIGHT

Deze foto is gistaravond om kwart voor elf genomen. Het begin van de kortste nacht van het jaar stond op het punt van beginnen. Het klinkt wat dramatisch want we hebben de hele zomer nog voor de boeg, maar het is niet anders, vanaf nu worden de dagen weer korter. En de nachten langer.
Over nachten gesproken. Gisteren kreeg ik een hele wonderlijke mail binnen:

Beste Johan,

Wij (het collectief achter dit e-mailadres) lezen Beijumnieuws altijd met veel plezier.
Omdat we zelf ook regelmatig door Beijum lopen en we daarbij nog wel eens iets opvallends tegenkomen dat we met de rest van Beijum willen delen, lijkt het ons leuk om bij te dragen aan deze Blogspot. We zullen proberen elke maand een artikel te leveren. We raden aan de teksten die wij leveren nog eens te controleren op taalfouten; we zien wel eens wat over het hoofd.
Bij akkoord willen we graag deze teaser laten plaatsen:

Er gebeurt veel in Beijum. Beijumwatcher Johan Fehrmann heeft er zijn missie van gemaakt om verslag te leggen van alle Beijumse ontwikkelingen en is er altijd als eerste bij om verslag te leggen. Maar zoals elke sterveling kan ook Johan niet 24 uur per dag op blijven. Vandaar dat de Beijumwatchers By Night 's nachts het stokje over nemen. Vanaf volgende maand zullen wij insights geven van de nachtelijke kant van Beijum
Beijumwatchers By Night
Vriendelijke groeten,
De Beijumwatchers By Night.

Ik krijg wel vaker wonderlijke mails binnen, maar dit slaat alles. De toon van de mail is uiterst vriendelijk, maar mijn achtergrond van jenever en achterdocht deed alle alarmbellen rinkelen. Zijn het infiltranten? De bekende Beijum-ondermijnders? Het Paard van Troje?
Maar naar wat heen en weer gemail kreeg ik gaandeweg vertrouwen in de Beijumwatchers By Night:
We hebben niets te verbergen hoor. Als Beijumwatchers By Night nemen we wel een soort van personages aan (Image Building ). Als iedereen gewoon weet wie we zijn is de mystiek er een beetje af :) . Wij zijn respectievelijk opgegroeid in Beijum en De Hunze/Beijum en ondertussen wonende te Leeuwarden/Beijum en Groningen binnenstad.

We lopen 's avonds nog regelmatig een rondje door Beijum om bij te praten en een biertje te drinken op de Kardinger 'berg' (want er is toch nooit iets op tv).
We willen beide onze schrijfkunsten wat ontwikkelen en hopen zo een beetje te kunnen oefenen.
Het is even wennen beste lezers, maar ik krijg nachtelijke versterking. In eerste instantie gaan de twee, het zijn twee, een artikel per maand leveren.
Om u alvast een beetje in de stemming te brengen een Beijumrider by night van februari 2010.
Wordt vervolgd: The Beijumwatchers By Night. Wie het zijn is voor u net zoveel een vraag als voor mij. Binnenkort de eerste aflevering van de Nachtburgemeesters van Beijum.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Max Micha nu in duisternis gehuld.

Wobke zei

Tof idee :-)

Kees Huizenga zei

Nee, Max Micha komt niet meer terug op Beijumnieuws. Voltooid verleden tijd! Exit.

Op Beijumnieuws had hij zijn zwanenzang over de wijk Beijum.

Alie zei

ik vind het wel een leuk idee. Nu zijn sommige dingen die je schrijft geen nieuws voor mij, omdat ik er (al) van af wist. Wat er in de nacht gebeurd krijg ik gegarandeerd niet mee.. dus zeker nieuws. Misschien komen er wel opzienbare feiten aan het licht..