maandag 20 juni 2011

ONDERGRONDS GAAT VEEL GEBEUREN IN BEIJUM

Vanmiddag omstreeks 14 uur liep dit oranje mannetje met een soort van draaiend wieltje met kilometerteller er aan bevestigd over de Beijumerweg. Nee, hij wilde niet pontificaal in beeld, maar van achteren genomen was prima. Wat bent u aan het doen mijnheer? "Ik ben in opdracht van Enexis bezig om deze route te onderzoeken. Zoals u wellicht weet gaan onder Beijum zo'n beetje alle elektriciteitsleidingen onder de grond vervangen worden." Dus dit wordt ook open gegraven? "Nee, hier zal geboord worden, de ruimte tussen het fietspad en de sloot is te krap." Hoe moet ik me dat voorstellen? Hoe gaat dat dan tussen twee geboorde gaten? "Nou gewoon, dan kruipt er iemand onder de grond door die de verbinding legt naar een verderop gelegen punt." Maar zit er dan kruipruimte onder de Beijumerweg? "Ja, daar kan iemand onderdoor. Maar weet u wat u doet? U leest de krant van vorige week woensdag nog even, daar staat alles in. Enexis gaat miljoenen euro's investeren in nieuwe leidingen." In het Dagblad van het Noorden? "Ja, daar staat het in."
Ik snap er niks van dames en heren, ik kan me niet voorstellen dat er kruipruimte onder de Beijumerweg is. Maar goed, ik kan me vergissen. Even googelen op de site van het Dagblad. Ik vind er niks over, behalve iets wat weer niet zo vleiend voor Enexis lijkt, dit stond 15 juni op http://www.dvhn.nl/:

De meeste Nederlandse huishoudens betalen veel te veel voor de oude energiemeters die zij in huis hebben. Het plaatsen van nieuwe, zogenoemd 'slimme' meters, die een flinke energiebesparing zouden kunnen opleveren, is intussen sterk vertraagd. Dat concludeert energieleverancier Greenchoice dinsdag.
Netbeheerders zoals Enexis, Liander en TenneT brengen jaarlijks ruim 25 euro per meter in rekening. Volgens Greenchoice zijn de oude meters inmiddels echter niet meer dan 10 euro per jaar waard.  Lees hier verder.

Geen opmerkingen: