woensdag 15 juni 2011

GESLAAGD!!!

Vanmiddag zat ik in de kappersstoel bij Gerrie de Boer. Helemaal zenuwachtig was dé kapper van Beijum niet- hij had wel vertrouwen-, maar hij zette me wel op het spoor: "Vanmiddag krijgt m'n dochter uitslag of ze geslaagd is voor haar middelbare schoolopleiding of niet." Juist, de examenuitslagen zouden vanmiddag binnenkomen. Spannend!
En ja hoor, op verschillende plekken in de wijk hingen vanavond de schooltassen aan de vlaggestok. Zoals hier, aan de Isebrandtsheerd. Lianne is geslaagd. Even aanbellen. Natuurlijk wilde ze wel op de foto. Gefeliciteerd, was het een moeilijk examen? "Nou, ik heb een extra vak gekozen, economie, en daar had ik een 7 op. Dat compenseerde een paar 5-en die ik had." Welke opleiding was het? "De TL." Wat is dat in Godsnaam? "Dat is de Theoretische Leerweg, hierna wil ik verpleegkundige worden en ik ga daarom de opleiding MBO-V volgen."
Ga je het ook vieren? "Ja, morgenavond in Uithuizermeeden, een vriendin van mij is ook geslaagd en we gaan samen een feest geven."

2 opmerkingen:

Lianne zei

Hey,
Haha wat grappig :P
doei lianne

Gerda zei

Van Harte Gefeliciteerd, Lianne en alle andere geslaagden.