maandag 20 juni 2011

MAANDAGOCHTEND (77)

De Doornbosheerd loopt volgens mij niet over van kindvriendelijkheid. Nee, niet lullig en denigrerend bedoeld, maar als ik er doorheen fiets zie ik altijd weinig groen, amper speelattributen en weinig ravotmogelijkheden.
 Je zou de kinderen van de Doornbosheerd meer gunnen. Daar lijkt iets aan gedaan te worden. De linker foto die u hier ziet is een week of drie geleden genomen. Het gat naar de Zuidwending toe werd dichtgemaakt. In elk geval ging er iets mee gebeuren. Het zag er toch ook niet uit hoe het er altijd bijlag. De rechter foto is vanochtend in alle vroegte genomen. Dat ziet er ineens een stuk beter uit! Speelser, uitnodigender en niet zo afstotend. Jawel, de rotte kies van de Doorbosheerd is gevuld. Een omwonende antwoordde desgevraagd: "Er is in het gat een ruimte voor kinderen gebouwd en er komt ook een filmzaaltje in." Beide foto's zijn groter te klikken.
De nieuwe week is weer begonnen. En met een beetje creativiteit kan van niets iets worden gemaakt. Zoals hier, in de Doornbosheerd. Een creatieve week toegewenst allemaal.

2 opmerkingen:

Alie zei

leuk initiatief! lijkt mij ook niet zo'n kindvriendelijke buurt, maar misschien vergis ik me wel danig. Heb namelijk geen buurtonderzoek aldaar gehouden voordat ik dit opschreef.

Anoniem zei

Het beetje groen dat ze nog zagen is nu dus ook weg.