zaterdag 18 juni 2011

OVER INNERSDIJK/ZORGGROEP GRONINGEN

Er staat wat te gebeuren aan de westkant van Plein Oost. Over ruim een half jaar zal dit gedeelte van het plein een heel andere uitstraling hebben. Uit het gedeelte van het persbericht dat u links ziet:
De tijdelijke huisvesting van Innersdijk is noodzakelijk omdat het huidige pand van het verpleeghuis van Zorggroep Groningen in de Groninger wijk Beijum begin 2012 wordt gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Aan het vinden van een geschikte locatie voor de tijdelijke huisvesting ging een uitgebreide zoektocht door Groningen en omgeving vooraf, die uiteindelijk leidde naar Ten Boer, waar het college en de gemeenteraad positief stonden tegenover de plannen. In januari hebben alle betrokken partijen (Zorggroep Groningen, Wagenbouw B.V., Coresta Group en Architektenburo Roos en Ros BV BNI BNA) in een recordtijd het bouwplan voor de tijdelijke huisvesting ontwikkeld, waardoor de noodzakelijke deadline van oplevering begin december 2011 gehaald zal worden. Voor aannemer Wagenbouw is de bouw één van de grootste interimhuisvestingen in haar bestaan.

Naar verwachting zal het proces van sloop en nieuwbouw van Innersdijk in Groningen maximaal drie jaar in beslag nemen. Tot die tijd zullen de cliënten, medewerkers en vrijwilligers hun intrek nemen in de tijdelijke huisvesting in Ten Boer. Na deze drie jaar kan het tijdelijke gebouw snel gedemonteerd worden en eventueel ergens anders weer worden opgebouwd.
De foto rechts is genomen vanuit het Informatiepunt van Innersdijk/ Zorggroep Groningen waar ooit slagerij Knot was gehuisvest. De kleine foto is tot groter formaat te klikken, de flyer wordt leesbaar door er 2 keer op te klikken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zal er met de toekomstige vergrijzing en de afschaffing van het PGB met 90% nog wel voldoende bedden zijn in het nieuwe verpleeghuis.

Want met alle nieuwbouw en verbouw van verpleeghuizen blijven er per saldo minder bedden over.

Anoniem zei

Damn dik 2 jaar overlast hier voor de deur !@#$%^ krijgen we compesatie van de Huismeesters ???