maandag 20 juni 2011

KOMKOMMERGEZEUR OVER PETER REHWINKEL

Archieffoto: Peter Rehwinkel bij de dodenherdenking op 4 mei jl.
Vol verbazing volgde ik de afgelopen week de discusssie over het (dis?)functioneren van onze burgemeester, Peter Rehwinkel, afgelopen zaterdag in DvhN en vanavond op RTV-Noord. 

Hij twittert teveel, hij is tuk op bezoekjes aan honderdjarigen, hij opent graag zandbakken in speeltuintjes en hij fietst wel erg graag op werkbezoekjes richting buitenwijken. De eerste vraag die bij me opkomt is: Zou dit geneuzel ook in september of oktober hebben kunnen plaatsvinden? Ten tweede, de pers boet aan macht in de laatste jaren. Moeten ze even scoren over de rug van een burgemeester? Het is niet meer zoals het ooit geweest is. Hazewinkel pers en Dagblad van het Noorden waren ooit onneembare bastions in het noorden des lands.

Tegenwoordig moet men de boel bij elkaar slijmen en lijmen om de lezers en abonnees te behouden. Een bescheiden toontje lager zingen zou dus in de lijn der verwachtingen liggen. Zou je denken. Het artikel in Dagblad van het Noorden van afgelopen zaterdag was nog voor relativering vatbaar. Altijd wat te zeuren over een burgemeester, of hij laat z'n oren teveel hangen richting eigen stad en burgerij, of hij zeurt teveel in Den Haag om belangen voor z'n stad verwezenlijkt te krijgen.

Maar dan RTV-Noord vanavond, en waarschijnlijk kunt u het nog bekijken. Drie persmensen, o.a DvhN, RTV-Noord, menen de burgemeester van de stad Groningen aan te kunnen sturen. Ze geven hem nog een laatste kans, en hooguit nog een jaar. Jawel. Want, het is wel de bedoeling dat de aardige hansworst lering gaat trekken uit de opgeklopte en gecreëerde kritiek. Zo kan het echt niet langer. Een gevat iemand keek vanavond recht in de RTV-Noordcamera en verkondigde: "Ik wil dat je meer voor me opkomt in Den Haag."
Het is toch niet te vatten dames en
heren hoe lieden, wiens mediabedrijven waar ze aan verbonden zijn in de verdrukking staan, menen een burgemeester denken te moeten kapittelen en aan te sturen. Ze geven hem nog een jaar. Want anders...., nou berg je maar Peter Rehwinkel!

Jongens, hype-creëerders, de droge worstwedstrijden zijn al geweest. Het leukste terras van Groningen is bezig, evenals de verkiezing van het leukste dorp van Groningen. Doe niet zo schijnheilig en betweterig zeg. Laat Rehwinkel even. Niemand van jullie had twee maanden geleden aan durven komen met deze komkommerkritieken op hem. Nee, want toen was hij net erg actief bezig om de uitvaart van een vermoorde politieagent uit Godlinze op een voortreffelijke manier voor te bereiden en te begeleiden. Indrukwekkend was het. Doe aub niet zo persmuskietachtig! Hou op met die gemakkelijk scorende  hyperigheid!

Peter Rehwinkel bezocht in 2009 de Boerderijum. Kijk nog even hier. Wat was hij amicaal, en wat stoeide hij aanstekelig met medewerker Wim van Stichting De Zijlen. Foute boel Peter. Niet zo leuk en populair doen hoor. Je moet voor ons op komen in Den Haag, en je moet je bezig gaan houden met de tram, het Forum etc.

 Komkommertijd 2011 in Groningen. We- persmensen-  geven je nog een jaar. En we verlangen allemaal terug naar je zwaar bekritiseerde voorganger Wallage..

Schijnheilige persmuskieten met je behoefte om te scoren en om karaktermoord te plegen voor het eigen gewin.
Ik voorspel jullie dat jullie misplaatste arrogante imperium de komende tijd meer en meer in zal zakken.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Rehwinkel is de beste burgemeester die we ooit gehad hebben

Anoniem zei

Pfff, was hij niet te sociaal was hij wel weer te afstandig. Wat een bladvulling en blablaprogramma op RtvN