donderdag 23 juni 2011

RECORDPOGING TENNISCLUB STARKENBORGH

Ze zien er moe uit, maar de moed zit er nog goed in. Een normaal mens houdt van z'n nachtrust,  maar deze heren slaan met gemak een paar nachtjes over om in het Guiness book of records te komen. Een lezeres mailde vanochtend: 

Is het nog een idee om aandacht te besteden aan het jubileumfeest op tennisclub “Starkenborgh”? Veel Beijumers tennissen daar en de club bestaat 50 jaar. Op dit moment wordt een recordpoging ondernomen om in het Guinness Book te komen met drie dagen non-stop tennis. Vanavond om 17.30 uur zijn de vier spelers die dit ondernemen klaar. Het heeft in de noordelijke pers al de nodige aandacht gekregen. Maar misschien is de Hunze niet geschikt voor je Beijumblog, ik wilde het in ieder geval even melden!

Of het geschikt is weet ik niet, wel dat er iets bijzonders gebeurt daar op de tennisbaan van Tennisvereniging Van Starkenborgh. Op de rechter foto ziet u Alwin Visker, Tjarco Reitsema, Paul van Lier en Freek Stapel even uitpuffen van weer een onderling partijtje. Als ik me niet vergis waren ze op het ogenblik dat de foto's werden genomen ongeveer 50 uur achter elkaar in touw. Uit de folder: Van dinsdag tot donderdagmiddag: poging om het wereldrecord dubbelen te verbeteren. Een ongekend hoogtepunt in de geschiedenis van de vereniging. Het record staat op dit moment op 56 uur, 37 minuten en 13 seconden en dateert van 12 september 2010. Momenteel heeft een viertal heren uit Australië het record op hun naam staan. Voor onze vereniging zullen Tjarco Reitsma, Paul van Lier, Freek Stapel en Alwin Visker proberen dit record te verbreken. 57 uur betekent ook 2 nachten doorspelen, een zware opgaaf!
De foto's zijn groter te klikken. Beijumers die vermoeide maar wilskrachtige tennissers vlakbij huis willen bewonderen kunnen nog even kijken. Om 19 uur hebben de heren de recordpoging voltooid.
http://www.starkenborgh.nl/

Geen opmerkingen: