maandag 20 juni 2011

FEESTELIJK, EEN PARTYTENT IN DE TUIN

Of je het leuk vind of niet, als je in een dorp als Beijum woont kom je tijdens deze lange lichte dagen onherroepelijk de nodige partytenten tegen. De 'tenten' komen wat truttig over, alsof er in de regen bingo onder wordt gespeeld. Compleet met muziek van Frans Bauer of Manke Nelis, of met een of andere piratenzender op. Het zal mijn burgerlijke bekrompenheid zijn dat ik dit denk en zo indeel. Vaak projecteert men immers zijn eigen burgerlijkheid op anderen. Ik had twee jaar geleden zelf zo'n ding in de tuin staan, tijdens een familiebbq waar zo'n 50 genodigden op af kwamen. Vreselijk. Maar zoals altijd is dat een persoonlijke mening. De partytenthouders in Beijum moeten vooral doen wat ze niet kunnen laten. Wat zegt http://nl.wikipedia.org/wiki/Partytent hierover?
Een partytent is een tent die ontworpen is voor gebruik tijdens een feest of een evenement.
Basis van de partytent is een vrij hoog dak dat steunt op tentpalen. Het dak is zo hoog dat men er gemakkelijk onder kan staan. Zo ontstaat een open maar overdekte ruimte buiten. Soms worden wanden aangebracht, als windvangers of om de ruimte geheel af te sluiten.
Een partytent wordt vaak ingezet voor openluchtfeesten of -evenementen, waar de partytent een zekere bescherming tegen slecht weer biedt. Bij tuinfeesten kan men er bijvoorbeeld onder schuilen voor regen.

1 opmerking:

Alie zei

wij hebben vorige week maandag kunnen bbq-en ondanks de regen, dankzij 2 partytenten, waaronder 1 van ons. We hebben ook net besloten om deze mee te nemen naar de camping ipv parasol... ach, burgerlijk zijn we toch al, maar we luisteren geen piratenzenders hoor!