woensdag 8 juni 2011

STROOMSTORING ZORGDE VOOR OVERLAST

Lastig om door een storing niet te kunnen berichten over een andere storing. De mailstoring is nog gaande, zodoende heb ik geen informatie over wat er allemaal gemaild is. De stroomstoring die tussen ongeveer 11 en 13 uur heerste legde heel Winkelcentrum Beijum plat. Visvrouw Peggy had een aggragaat gehuurd, die werd bezorgd en op dat moment floepte net de stroom weer aan. Klanten die bij Gerrie de Boer in de stoel zaten konden na een knippartij niet afrekenen en mochten gratis de zaak verlaten. De kassa's bij AH bleven ook twee uur gesloten. Een medewerkster: "Het was een heel gedoe, alles wat klanten in de winkelkar hadden liggen moesten we weer terug leggen. Toen de stroom het weer deed duurde het nog een kwartier voordat het betaalsysteem weer was opgestart."
Van een bekende Beijumer begreep ik dat de storing te maken had met boren aan leidingen in de Froukemaheerd. Op Lijn6 staat echter een andere versie. Hoe het ook zij, u kunt weer boodschappen doen in Beijum.
Van http://www.rtvnoord.nl/
Een deel van de stad-Groninger wijk Beijum heeft woensdag bijna twee uur zonder stroom gezeten. Rond 11.00 uur werd tijdens graafwerkzaamheden een elektriciteitskabel geraakt, waarna bij 500 aansluitingen de stroom uitviel.
Rond 12.45 uur was de storing verholpen door medewerkers van netwerkbeheerder Enexis.

2 opmerkingen:

Alie zei

Graafwerkzaamheden bij Kardinge staat op Lijn 6.. Froukemaheerd.. tja, tis maar vanaf waar je het bekijkt. De graafmachines/bouwketen beginnen bij de Froukemaheerd (langs fietspad richting Kardinge) en staan daar in lange rij. Dus beide is waar. De graafwerkzaamheden waren echter aan de Froukemaheerd (tegenover de Calvijnschool)
Mn huis heeft ook zonder mij wel 2 uur stroomstoring overleeft.. de koelkast stond net weer te brullen als een bezetene toen ik thuiskwam, de dvd speler was een eigen leven gaan leiden en de decoder moet nog opnieuw ingesteld worden (en de wekkers boven ook). Verder geen schade.
Wilde boodschappen halen en toen kwam ik er pas achter. Alles dicht bij winkelcentrum. Wat ik wel raar vond, ben 3 keer over de kruising Beijum/ringweg gekomen, ook daar storing, geen verkeerslichten. Maar al de 2 uur lang geen verkeersregelaar te bekennen. Zeg niet dat ze het niet wisten, want de eerste keer reed er een politieauto voor me, die kunnen makkelijk hun collega's inseinen lijkt me.
Hoe dan ook, je bent best wel snel onthand zonder stroom merk je dan.
Hopelijk heeft niemand er nadelige gevolgen van ondervonden (behalve dan 2 uur omzetverlies).

Anoniem zei

oei ik heb ergens een fimpje gezien gefimpd vanaf het viaduct boven de ring kruising...

schrok best dat je dan ziet dat mensen kennelijk de verkeersregels snel vergeten als er "normaal" een verkeerslicht staat die de boel regelt...